Fatih Erbakan: “Her iki taraf da veballi"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Milli görüş demek sadece İmam Hatip açacağım, Kur’an kursu açacağım, başörtüsüne özgürlük getireceğim demek değil. Taksim’e cami yapacağım, Ayasofya’yı açacağım, Milli Görüş bunlardan ibaret değil” diyerek Cumhur İttifakı adayı olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a oy vermelerinin zor olduğunu söyledi.
Ersin Küçükbarak
|
22 Şubat 2023, Çarşamba - 17:30
Fatih Erbakan: “Her iki taraf da veballi"

Fatih Erbakan, Ankara Masası Gündem özel programında gazeteci Gürkan Zengin’in sorularını yanıtladı.

Her iki İttifaka eşit mesafede olduklarına işaret eden Erbakan, Cumhur İttifakının adayına oy vermelerinin zor olduğunu vurguladı.

“Milli Görüş bunlardan ibaret değil”

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, “Yani Milli görüş demek sadece İmam Hatip açacağım, Kur’an kursu açacağım, başörtüsüne özgürlük getireceğim demek değil. Taksim’e cami yapacağım, Ayasofya’yı açacağım, Milli Görüş bunlardan ibaret değil” şeklinde konuştu.

“Şu anda imkanlar dört tane canavara gidiyor”

Erbakan, Ak Parti’nin 21 senedir borç-faiz ekonomisi uyguladığını, paylaşımda ve yönetimde adaletsizlik yaptığını savundu.

“Şu anda imkanlar dört tane canavara gidiyor” diyen Erbakan düşüncelerini şöyle dile getirdi:

“ Faiz canavarı, israf canavarı, imtiyazlı holdinglere kaynak aktarılması, bu kamu ihaleleriyle, kamu özel işbirliği projeleriyle ve aynı zamanda da tabii israf ve kur korumalı mevduat. Faize bu sene bütçeden 565 milyar lira verilecek. Kur korumalı mevduata 200 milyar liraya yakın bir para verilecek. Beş tane holdinge bu garanti ödemesi olarak 100 milyar lira para verilecek. 50 milyar lira da israf yapıyorlar. 900 milyar lira bir senede bu canavarlara giden para. Şimdi 900 milyar lira bu canavarlara gittiği zaman işçiye, memura, emekliye, çiftçiye, asgari ücretliye ve maalesef küçük esnafa imkan kalmıyor. Yani onların hakkı canavarlara veriliyor, millete imkan kalmıyor, millet onun için fakirleşiyor, milletin borcu artıyor. İktidara nasıl vereceğiz, bunda da vebal var.”

Erbakan şöyle devam etti:

“Her iki taraf da veballi”

“ Yani onun için kendi başımıza kaldık. Ne orada, ne burada bu şekilde gidiyoruz. İkinci tura da inşallah biz kalırız diye hep ifade ediyoruz. Üye sayımız 300 bini buldu. Teşkilatlanmamız, en son yaptığımız büyük kongremize 60 binden fazla insan katıldı. Yani gerçekten de belki de Türk siyasi tarihindeki en büyük kongreydi. Ve milletimizin teveccühünü, ilgisini, desteğini de görüyoruz. İkinci tura kalması halinde inşallah biz ikinci tura kalırız da biz kendimize yine destek isteriz diye düşünüyorum. Yani o tabii Şafi uleması hep söylüyorum, olmayan işin fetvasını vermezmiş. Daha birinci turun adayları bile tam belli olmadan, dereyi görmeden paçaları sıvamamak lazım. O gün yine yetkili kurullarımızda, MKYK’mızda, teşkilatımızla da zaten istişare edip bir yol çizilir. Ama şimdiden bir şey söylemek net olarak zor. İnşallah biz kalacağız ve kendimize yine destek isteyeceğiz. Yani her iki taraf da maalesef söylediğim sebeplerden dolayı veballi.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2070993/fatih-erbakan-her-iki-taraf-da-veballi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.