CHP'den Kızılay açıklaması! ''Ticarethane gibi çalışması akıl ve izanla bağdaşmamaktadır''

Faik Öztrak, "Kızılay’ın, Sivil Toplum Kuruluşlarına çadır satarak, bir ticarethane gibi çalışması akıl ve izanla bağdaşmamaktadır" ifadelerine yer verdi.
Ecem Çetin
|
26 Şubat 2023, Pazar - 17:18
CHP'den Kızılay açıklaması! ''Ticarethane gibi çalışması akıl ve izanla bağdaşmamaktadır''

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Merkezi’nde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun başkanlığında CHP Grup Toplantısı yapıldı. 

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, toplantının ardından Parti Meclisi gündemiyle ilgili basın açıklaması yaptı. 

Toplantıda, 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan afetle ilgili genel bir değerlendirme yapıldığını aktaran Öztrak, "Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimiyle ilgili hazırlık ve çalışmalar görüşülmüştür."  dedi. 

Faik Öztrak, şu ifadeleri kullandı: 

"Gündemin “Afetle ilgili genel değerlendirmeler” başlığı altında, yaşadığımız deprem sonrasında genel başkanımızın koordinasyonunda milletvekillerimizin, parti Meclisi üyelerimizin, belediyelerimizin, ve örgütlerimizin sahada depremzedelerin yaralarını sarmak üzere yaptığı çalışmalar ele alınmıştır. "

"Bölgeye 8 bin 63 araç,23 bin 65 personel göndermiştir" 

"Bundan sonra yapılacak çalışmalar hakkında da görüş alışverişinde bulunulmuştur. Bu çerçevede; Cumhuriyet Halk Partili ve Millet İttifakı’na mensup belediyelerimiz, depremin yaşandığı günden bugün saat 09.00’a kadar bölgeye 8 bin 63 araç,23 bin 65 personel göndermiştir."

"Belediyelerimiz, 6 bin 436 TIR   bölgeye intikal ettirmiştir"

"Belediyelerimiz, insani yardım malzemesi taşıyan toplam 6 bin 436 TIR ve kamyon,4 uçak,6 gemi, 2 vapur ve 2 tren vagonu bölgeye intikal ettirmiştir. Belediyelerimize ait günlük 710 bin öğün kapasiteli 142 mobil mutfak,760 bin öğün kapasiteli 153 ikram aracı 140 bin ekmek kapasiteli 16 mobil fırın bölgede faaliyet göstermektedir."

" Belediyelerimiz bölgede çadır ve ısınma desteklerine ağırlık verdi"

"Bunun yanı sıra belediyelerimiz bölgeye; 2 milyon 859 bin battaniye,248 bin 752 ısıtıcı ve soba, 36 bin 715 çadır,955 konteyner, 1.594 mobil tuvalet ve duş,4 milyon 131 bin hijyen paketi, ve 2 bin 25 jeneratör ulaştırmıştır. Belediyelerimiz bölgede özellikle çadır ve ısınma desteklerine ağırlık vererek faaliyetlerini sürdürmektedir. Diğer taraftan parti Meclisimiz, sahada yaşanan, ağır insani kayıplara yol açan kaosu, arama-kurtarma çalışmaları sürecindeki aksaklıkları, depremzedelerin iaşesi ve ibatesiyle ilgili hükümetin eksiklerini de değerlendirmiştir."

"Kızılay'ın ticarethane gibi çalışması akıl ve izanla bağdaşmamaktadır"

Kızılay'ın Ahbap'a çadır sattı iddiasına ilişkin Faik Öztrak, "Bu çerçevede, tüm diğer eksiklik ve aksaklıkların yanında Kızılay’ın, Sivil Toplum Kuruluşlarına çadır satarak, bir ticarethane gibi çalışması akıl ve izanla bağdaşmamaktadır. Bu ülkede, depremzedeye çadır dağıtmakla mükellef olan bir kadim yardım müessesesi, depremde vatandaşlarımız “Çadır, çadır” diye bağırırken, başka kuruluşlara çadır satması AK Parti döneminde devlette yönetim krizinin nerelere geldiğini, bu zihniyetin devleti nasıl tahrip ettiğini acı bir şekilde göstermektedir." değerlendirmesinde bulundu. 

"Parti meclisimiz Kemal Kılıçdaroğlu’na oy birliğiyle tam yetki vermiştir "

Parti Meclisi toplantısının ikinci gündem maddesinin "Cumhurbaşkanı seçimi ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimi hazırlık ve çalışmaları" olduğunu belirten CHP Sözcüsü Faik Öztrak, "Bu çerçevede; parti Meclisimiz, Cumhurbaşkanlığı seçimi konusunda, bundan sonra yürütülecek tüm süreçlerde, parti Meclisimiz adına karar alma konusunda genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na oy birliğiyle tam yetki vermiştir. Böylece, Partimizin yetkili kurulları, 13. Cumhurbaşkanı seçimi sürecinde, genel başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’yla birlikte olduğunu, bir kere daha vurgulamıştır." şeklinde konuştu. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2071668/chpden-kizilay-aciklamasi-ticarethane-gibi-calismasi-akil-ve-izanla-bagdasmamaktadir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.