Deprem bölgesinden ücretsiz tahliye uçuşları bu gece sona eriyor

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından hava yolu şirketlerinin başlattığı, 11 il için geçerli olan ücretsiz tahliye uçuşları bu gece sona eriyor.
Zeliha Demirci
|
28 Şubat 2023, Salı - 19:01
Deprem bölgesinden ücretsiz tahliye uçuşları bu gece sona eriyor

Asrın felaketi olarak adlandırılan yıkıcı depremlerden, Kahramanmaraş, Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Elazığ, Hatay, Gaziantep, Kilis, Malatya, Osmaniye ve Şanlıurfa olmak üzere 11 ildeki vatandaşlar etkilendi.

Afet bölgesinden ayrılmak isteyen depremzedeler için THY, Pegasus ve SunExpres uçuşlarını ücretsiz hale getirmişti. 1 Mart'a kadar gerçekleştirilen uçuşlar bu gece itibarıyla sona eriyor.

Edinilen bilgilere göre THY, 6-28 Şubat tarihleri arasında deprem bölgesindeki illerden çıkışlı olan toplam 2 bin 395 ücretsiz seferle 430 bin 233 afetzedenin bölgeden tahliyesini sağladı.

Deprem bölgesindeki illere varışlı 2 bin 320 sefer düzenleyen THY, toplam 416 bin 165 vatandaş, arama kurtarma ve yardım ekibi üyesini de deprem bölgelerine ulaştırdı.

Tüm uçuşlarını yardım malzemelerinin taşınmasına tahsis eden Turkish Cargo ise 405 kargo seferiyle 15 bin 489 ton yardım malzemesini deprem bölgelerine ücretsiz taşıdı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2072108/deprem-bolgesinden-ucretsiz-tahliye-ucuslari-bu-gece-sona-eriyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.