Erdoğan: Kimsenin kaprisleri ile kaybedecek vaktimiz yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kentsel dönüşüm hususunda artık kimsenin kaprisleri ve ideolojik bağnazlıkları ile kaybedecek vaktin olmadığını söyledi.
Mevlüt Peker
|
28 Şubat 2023, Salı - 21:36
Erdoğan: Kimsenin kaprisleri ile kaybedecek vaktimiz yok

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Dr. Devlet Bahçeli ve Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici, 6 Şubat'ta Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremden etkilenen Doğanşehir ilçesinde incelemelerde bulundular.

24 Ocak 2020 saat 20.55'te meydana gelen ve merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesine bağlı Çevrimtaş köyü olan 22 saniyelik 6,7 büyüklüğündeki depremde büyük hasar gören Malatya'nın Doğanşehir ilçesi, kısa sürede TOKİ'nin Elazığ ve Malatya genelinde yürüttüğü çalışmalar kapsamında yeniden inşa edilmişti.

7,7 ve 7,6 büyüklüklere sahip Kahramanmaraş depremlerinden etkilenen 11 il arasında yer alan Malatya ve Elazığ'da çok büyük bölümü 1999 öncesi yapılmış binalar olmak üzere yıkım ve ağır hasarlar meydana gelmiş ancak TOKİ konutları depremlerden etkilenmemişti.

Doğanşehir'de bazı eski binalar, Kahramanmaraş depremlerinde yıkılmış ya da ağır hasar görmüştü. Depremden etkilenen ilçeyi ziyaret eden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Dr. Devlet Bahçeli ve Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici, konteyner kenti ziyaret ederek depremzede ailelerle bir araya geldiler.

Konteyner kenti ziyaretinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yüzyılın felaketi karşısında, yüzyılın dayanışmasını sergileyerek engelleri aşmanın çabası içinde olduklarını belirterek, vatandaşları huzur-u kalple ikamet edebilecekleri güvenli, modern ve konforlu binalara muhakkak kavuşturacaklarını, depremlerden etkilenen kentlerin kültür, sanat, tarihi ve tabii doku, sosyolojik ve demografi özelliklerini korumanın önceliklerin başında geldiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm hususunda artık kimsenin kaprisleri ve ideolojik bağnazlıkları ile kaybedecek vaktin olmadığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, tecrübe ve karşılaştıkları engelleri hatırlayarak kentsel dönüşüm projelerini en kısa süre içinde bitirecek bir modele yöneleceklerini açıkladı. Erdoğan, deprem bölgesinde inşası yapılacak konutlarla ilgili olarak, Türkiye'de bu işi hükümetlerinden daha iyi, hızlı ve adil yapabilecek başka kimsenin olmadığını bildirdi.

Malatya'da 62.000 konut ve 16.714 köy evi inşa edeceklerini söyleyen Erdoğan, Doğanşehir ilçesinde 6296 binadaki 10.127 bağımsız bölümün yıkık, acil yıkılacak ya da ağır hasarlı olduğunun tespit edildiğini, Malatya genelinde ise 28.915 binada 86.332 bağımsız bölümün bu durumda olduğunu, tespitler ışığında imar ve inşa çalışmalarını hızlandırdıklarını kaydetti.

Tüm TOKİ binalarının tekniği ve inşaatıyla depremden yüz akıyla çıktıklarının altını çizen Erdoğan, yeni binalarda da aynı sistemi uygulayacaklarını, yeni yerleşim yerlerini, jeolojik, jeofizik, jeoteknik, hidrojeolojik, sismotektonik, morfolojik bütün bu incelemelerle birlikte belirleyeceklerini bildirdi.

Bahçeli: Bunu da başaracağımız inancındayım

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) lideri Devlet Bahçeli ise konuşmasında, kim ne söylerse söylesin Türkiye'nin çok güçlü bir devlet, Cumhurbaşkanı ve yönetim kadrosunun ise azimli ve kararlı olduğunu kaydetti.

Doğanşehir'deki depremzedelerin teveccühüne bizzat şahit olduğunun altını çizen Devlet Bahçeli, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Büyük acılar çekmiş bir millet, büyük sıkıntılar üzerinde bulunmasına rağmen devletine ve milletine bağlı, geleceğe umutla bakmak arzusu taşımaktadır. Her şeyden evvel bilinmelidir ki önce beslenme, sonra barınma, daha sonra emniyet, güvenlik gelir. Bugüne kadar uygulamalar göstermiştir ki üç unsurda da Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve ülke yönetimi başta Cumhurbaşkanı, değerli bakanlarımız ve kamu görevlileri olmak üzere üstün başarı sağlamışlardır. Bundan sonra normalleşme sürecine girilmektedir. Dün ne kaybetmişsek daha iyisini bularak hayatımızı devam ettirme arzusundayız. Bunu da başaracağımız inancındayım."

Destici: Birlik ve dayanışma içerisinde bu zor süreci de aşacağız

Büyük Birlik Partisi (BBP) lideri Mustafa Destici ise tarihi bir süreçten geçildiğine, Türkiye'nin birkaç yüzyılda yaşayabileceği depremi yaşadığına dikkat çekerek, bu milletin bir evladı bir ferdi olduğu için tekrar gurur duyduğunu söyledi. Destici, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

"İnsanımız kanaatkar, kadirşinas, tevekkül sahibi. Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi 'giden canları yerine getiremeyiz' ama geride kalan her şey onarılacak, tamir edilecek, yerine konacaktır. Hangi odaklar, hangi mihraklar, hangi fitneyi çıkarmaya çalışırlarsa çalışsın devletimiz, milletimiz güçlüdür. Devlet millet el ele inşallah bu zor süreci de birlik ve dayanışma içerisinde aşacağız. BBP ve Alperenler olarak devletimizin, hükümetimizin, Sayın Cumhurbaşkanımızın, ülkemizin, milletimizin sonuna kadar yanındayız."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2072121/erdogan-kimsenin-kaprisleri-ile-kaybedecek-vaktimiz-yok
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.