Erdoğan: Hükümet programımızın ilk maddesi Kentsel Dönüşüm olacak

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Kentsel dönüşüm, 14 Mayıs seçimlerinde ülkeyi yeniden yönetme sorumluluğunu üstlendiğimizde hükümet programının ilk maddesini oluşturacaktır" dedi.
Mevlüt Peker
|
24 Mart 2023, Cuma - 18:46
Erdoğan: Hükümet programımızın ilk maddesi Kentsel Dönüşüm olacak

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İskenderun’da kalıcı deprem konutlarının temel atma töreninde yaptığı konuşmada, ülkede gerçekleştirilen depremzedeler için kalıcı konut inşasının hızla devam ettiğini ve bir yıl içinde toplam 650 bin konut yapılacağını söyledi. Erdoğan, depremzedelerin yanında olduklarını ve onların kayıplarını telafi edecek güç ve kararlılığa sahip olduklarını ifade etti.

Erdoğan, Türkiye’nin bu kadar kısa sürede depremzedelere kalıcı konutlar yapabilecek bir ülke olduğunu söyleyerek, bu konuda dünyada örnek olacak bir çaba sergilediklerini belirtti. Konuşmasında, deprem turistleri olarak nitelendirdiği muhalifleri de eleştiren Erdoğan, bu kişilerin sadece fotoğraf çektirdiklerini ve yalan yanlış konuştuklarını söyledi. Bunun yerine ellerindeki imkanları geçici barınma merkezleri kurarak, yardım faaliyetlerini sürdürerek, yüreklerini depremzedelere açarak kullanmaları gerektiğini belirtti.

Erdoğan, “Tek yapamayacağımız şey ölenleri geri getirmek. Onun dışında ki her kaybı telafi edecek güce, imkana ve kararlılığa sahibiz. Yeter ki biz birliğimize, beraberliğimize, kardeşliğimize, ortak geleceğimize, ortak hayallerimize, ortak hedeflerimize sahip çıkalım. Gerisi kendiliğinden gelecektir.” diye konuştu.

Erdoğan, İskenderun’dan tüm halka seslenerek, risk altında bulunan binaların derhal kentsel dönüşüm sürecine dahil edilmesi gerektiğini söyledi. Eğer bir bina depreme dayanıklı değilse, sel ya da heyelan tehdidi altındaysa, başka bir sıkıntısı ve sorunu varsa, dönüşüm sürecinin lütfen başlatılması gerektiğini belirten Erdoğan, deprem ve sel afetlerinin insanları beklemeyeceğini, öncelikle tedbir alınması gerektiğini vurguladı.

Erdoğan, konuşmasını 14 Mayıs seçimlerinde destek isteyerek şu şekilde tamamladı: “14 Mayıs’a hazır mıyız. 14 Mayıs’ta inşallah şu terör örgütüyle kucak kucağa, terör örgütüyle el ele yürüyenlere gereken dersi vermeye hazır mıyız. Yavrularımızı annelerinin kucağından alıp Kandil’e kaçıranlara gereken dersi vermeye hazır mıyız?”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076386/erdogan-hukumet-programimizin-ilk-maddesi-kentsel-donusum-olacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.