CHP'li Başarır ve İYİ Partili Türkkan hakkında 'dokunulmazlık' kararı

TBMM Anayasa ve Adalet Karma Komisyonu, İyi Parti Kocaeli milletvekili Lütfü Türkkan ve CHP Mersin milletvekili Mahir Başarır'ın dokunulmazlıklarının kaldırılmasını kararlaştırdı.
Ersin Küçükbarak
|
02 Mart 2023, Perşembe - 13:14
CHP'li Başarır ve İYİ Partili Türkkan hakkında 'dokunulmazlık' kararı

Karma Komisyon Başkanı AK Parti Tokat Milletvekili Yusuf Beyazıt iki milletvekilinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasına ilişkin raporu Genel Kurul'a sunacaklarını açıkladı.

Beyazıt,  CHP'li Mahir Başarır’ın karma komisyona savunma yapmadığını,  İYİ Partili Türkkan’ın ise yazılı savunmasını sunmasına rağmen sözlü savunma yoluna gitmediğini  dile getirdi.

Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlığı neden kaldırıldı?

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener geçen sene, Bingöl'de esnafı ziyaret ederek vatandaşlarla bir araya gelmişti. Akşener'in esnaf ziyareti sırasında şehit yakını olduğunu iddia eden bir kişi, İYİ Parti'nin HDP ile yakın ilişki kurduğunu savunarak tepkisini göstermişti. İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, bir süre dinledikten sonra bu kişiye küfretmişti. İYİ Partili milletvekilinin küfür etmesi tepkilere yol açmıştı. Bu olayın ardından Lütfü Türkkan İyi Parti Grup Başkan Vekilliğinden istifa etmişti.

Ali Mahir Başarır’ın dokunulmazlığı neden kaldırıldı?

Görevden uzaklaştırılan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ve 4 belediye personelinin yargılandığı "yolsuzluk" ve "zimmete para geçirme" davasının Ekim 2022'de gerçekleşen duruşması sırasında Vefa Salman’ın henüz görevde olmadığı 2014 yılına ait bir soruşturmanın da dosyaya eklenmesine karar verilmişti.

Mahkeme heyetinin bu kararına ve Salman’ın göreve iade edilmemesine tepki gösteren CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır mahkeme heyetine “Yazıklar olsun. Bu yaptığınız doğru değil, burada adalet falan yok” diyerek itiraz etmişti. CHP heyeti bu tepki sonrası mahkeme salonunu terk etmişti.

CHP'li Ali Mahir Başarır'ın 'mahkeme heyetine müdahale ve saygısızlık' suçlamasından dokunulmazlıklarının kaldırılması isteniyordu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2072428/chpli-basarir-ve-iyi-partili-turkkan-hakkinda-dokunulmazlik-karari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.