Aleyna Ölmez hastaneden taburcu oldu

Kahramanmaraş merkezli depremden 248 saat sonra enkaz altından kurtarılan Aleyna Ölmez, tedavisinin ardından taburcu oldu.
Ankara Masası
|
02 Mart 2023, Perşembe - 15:56
Aleyna Ölmez hastaneden taburcu oldu

Kahramanmaraş merkezli depremin 248'inci saatinde mahsur kaldığı enkazdan arama kurtarma ekipleri tarafından sağ olarak kurtarılan 17 yaşındaki Aleyna Ölmez, bölgede yapılan ilk müdahalesinin ardından ambulans uçakla Ankara'ya getirildi. 

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi altına alınan Ölmez'in pelvis (leğen) kemiğinin kırık tespit edildi ve ufak bir operasyon geçirdi.

3 gün yoğun bakımda 12 gün serviste tedavi gören Ölmez, bugün hastaneden taburcu oldu.

"Ufak tefek sağlık sorunları vardı"

Ankara Üniversitesi Rektörü Necdet Ünüvar, Aleyna Ölmez'in tedavi sürecine ilişkin "16 Şubat saat 18.02’de Aleyna’yı kabul ettik. Yoğun bakımda 3 gün kadar tedavi ettik. Yoğun bakım süreci esnasında leğen kemiğindeki sorundan dolayı ortopedi doktorlarımız tarafından o bölgeye bir fiksatör takıldı. Bir yandan da diğer hususlarla ilgili ufak tefek sağlık sorunları vardı, onlarla ilgili de tedaviler yapıldı. Kısa süre içerisinde normal beslenmesine başladı. Serviste de yaklaşık 12 gün kadar takibini yaptık. Bugün de Aleyna’yı taburcu ederek gönderiyoruz" diye konuştu.

Hastanede olduğu sürede hekimlerin kendisine çok iyi davrandığını belirten Ölmez, onlara  zambak çiçeği resmini hediye etti.

Ölmez, hastaneden alkışlar eşliğinde ambulansla çıkarak taburcu oldu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2072465/aleyna-olmez-hastaneden-taburcu-oldu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.