İyi Parti'den Cihan Paçacı kararı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 'adaylığına' yönelik sözlerinin ardından Kurumsal İşler Başkanlığı’ndan ayrılan Cihan Paçacı, görevine geri döndü.
Ersin Küçükbarak
|
04 Mart 2023, Cumartesi - 09:59
İyi Parti'den Cihan Paçacı kararı

İyi Parti’nin altılı masadan ayrılmasının ardından Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına ilişkin sözleri sebebiyle görevinden ayrılan Cihan Paçacı tekrar Kurumsal İşler Başkanı oldu.

Ne olmuştu?

HaberTürk yazarı Nagehan Alçı, İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Cihan Paçacı ile yaptığı bir görüşmeyi köşesinden aktarmıştı.

"Sokaktaki bu itirazı görmezden gelemeyiz"

Aday tartışmalarını değerlendiren Paçacı, "Şöyle bir şey var: Sokakta Kemal Bey’e itiraz görüyoruz, 'dürüst değil mi?' diye soruyoruz, 'dürüst' diyorlar. 'Devlet tecrübesi yok mu?' diyoruz 'var' diyorlar. 'E o zaman?' 'Ama olmaz…' Sokaktaki bu itirazı İyi Parti olarak görmezden gelemeyiz Nagehan Hanım. Bu itiraz var" ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklama tepkilere yol açmıştı.

"Verdiğim demecin, maksadı aşan yorumlara neden olduğunu görüyorum"

Paçacı tepkiler üzerine İyi Parti Kurumsal İşler Başkanlığı görevini bırakmıştı.

Paçacı istifa dilekçesinde,"Aziz Milletimizin bilgisine. Ülkemizin ve milletimizin umudu olan Altılı Masa’nın Cumhurbaşkanı adaylık sürecine dair, bir gazeteciye verdiğim demecin, maksadı aşan yorumlara neden olduğunu görüyorum. Demokrasimize nefes aldıracak bir süreçte büyük emek harcayan, Sayın Genel Başkanımızı ve partimizi, Aynı zamanda, Altılı Masayı oluşturan Sayın Genel Başkanların iradelerini koruyup kollamak amacıyla; İYİ Parti’deki Kurumsal İlişkiler Başkanlığı görevimden istifa ediyorum. Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunarım." ifadelerine yer vermişti.

Kılıçdaroğlu Paçacı'yı aramıştı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Paçacı ile telefonda görüştüğü, CHP liderinin Paçacı'ya canını sıkmaması gerektiğini söyleyerek, istifasının kendisi tarafından istenmediği mesajını verdiği aktarılmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2073752/iyi-partiden-cihan-pacaci-karari
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.