HDP'ye bakanlık verilecek iddiası

Gazeteci Zafer Şahin, Millet İttifakı'nın iktidara gelmesi durumunda HDP'ye Kültür ve Çevre bakanlıklarının verileceğini iddia etti. Şahin, sürecin zamana yayılacağını iddia etti.
Ankara Masası
|
14 Mart 2023, Salı - 10:43
HDP'ye bakanlık verilecek iddiası

Milliyet Gazetesi yazarı Zafer Şahin, önemli bir iddiayı köşesine taşıdı.

Şahin , '25 bölgeli Türkiye’ye hazır mısın?' başlıklı yazısında Millet İttifakı'nın iktidara gelmesi durumunda HDP'ye bakanlık verileceğini öne sürdü.

Halkın tepkisini çekmemek için sürecin zamana yayılacağını ifade eden Şahin " Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ikiye ayrılacak. Kültür ve Çevre bakanlıkları HDP’ye verilecek." iddiasında bulundu.

Bakanlık koltuğunda oturanların tanınmış HDP'liler olmayacağını ifade eden Şahin, kamuoyuna başka bir partili olarak aktarılacağını, bakanlıkların eş başkanlık sistemine göre yönetileceğini yazdı.

"Bazı bölgelerde özerklik yönetimler olsun"

Şahin yazısında bir başkan iddiayı ise şu şekilde aktardı:

"Gelelim HDP’nin saklamaya, gizlemeye gerek görmediği asıl meseleye… Yani makro planlarına. Hiç lafı uzatmaya gerek yok. HDP, Türkiye’nin bir bölgesinde özerk yönetimler olsun istiyor. Devletin elindeki yetkilerin yerel yönetimlere, yani kendisine devredilmesini istiyor. Siz bunu Kandil olarak da yorumlayabilirsiniz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075110/hdpye-bakanlik-verilecek-iddiasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.