BTP Genel Başkanı’ndan çirkin benzetme

Katıldığı televizyon yayınında Cumhurbaşkanlığı Seçimlerine ilişkin açıklamalarda bulunan BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, “ikinci tur” ile ilgili soruya verdiği cevapla moderatörü de şaşırttı.
Mevlüt Peker
|
20 Mart 2023, Pazartesi - 20:46
BTP Genel Başkanı’ndan çirkin benzetme

Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Genel Başkanı Hüseyin Baş, Habertürk televizyonunda Mehmet Akif Ersoy’un sorularını yanıtladı.

Mehmet Akif Ersoy’un “Seçimlerin ikinci tura kalması durumunda Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyip desteklemeyecekleri” sorusuna BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, şaşırtan bir cevap verdi.

"Erdoğan'ın adaylığı kırmızı çizgimiz." diyen Hüseyin Baş, çirkin bir benzetmede bulunarak, “Erdoğan’ı desteklemeyeceğiz. Kılıçdaroğlu’nu destekleriz. Sosyal medyada diyorlar ya 'tuvalet terliği olsa ona basarım' diye, Erdoğan'ın karşısına kim varsa onu destekleriz” ifadesini kullandı.

Türkiye Cumhurbaşkanı’na karşı üslubu karşısında Mehmet Akif Ersoy’un şaşkınlık yaşadığını gören Hüseyin Baş, “tuvalet terliği” benzetmesiyle sadece Recep Tayyip Erdoğan’a değil, ifadenin mefhumu muhalifiyle, karşısında seçime Millet İttifakı’nın adayı olarak girecek Kemal Kılıçdaroğlu’na da saygısızlık yaptığını fark edince hatasını düzeltmeye çalıştı.

Hüseyin Baş, ifadesini “Erdoğan’ın karşısında kim varsa… Tabii ki bu ‘kim varsa’yı şey algılamayalım, yani Kemal Bey ‘kim varsa’ denilebilecek biri değil sonuç olarak.” sözleriyle toparlamaya çalışırken araya giren Mehmet Akif Ersoy, “Ana muhalefet partisinin genel başkanı Sayın Kılıçdaroğlu” hatırlatmasında bulundu. Ersoy’u “kesinlikle” diyerek doğrulayan Hüseyin Baş, “Sayın Kılıçdaroğlu kalırsa onu destekleriz. Sayın Muharrem İnce kalırsa onu destekleriz, Sayın Sinan Oğan kalırsa onu destekleriz.” diye konuştu.

BTP Genel Başkanı Hüseyin Baş, 6’lı masanın kuruluşu sonrası aylarca “Beni de masaya alın” diyerek 6’lı masaya dahil olmak istemiş ancak hem CHP'nin hem de konuyu masaya götüreceği sözünü veren Meral Akşener'in çabası, Saadet Partisi'ni ikna etmeye yetmemişti. 6'lı masaya katılım talebi reddedilen Hüseyin Baş ise umudunu yitirmemiş ve sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Biz yine de iktidarın seçimi kazanamaması için elimizden geleni yapacağız" demişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075895/btp-genel-baskanindan-cirkin-benzetme
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.