Mansur Yavaş gençlerle buluştu

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara Kent Konseyi Başkent Gençlik Meclisi üyesi 174 gençle bir araya geldi. Yavaş "Sizlerin çıkar taşımadan, en ufak bir endişe taşımadan sadece ve sadece insanlara nasıl faydalı olabilirim düşüncesiyle bir araya gelmeniz çok önemli" dedi.
Ankara Masası
|
21 Mart 2023, Salı - 13:41
Mansur Yavaş gençlerle buluştu

Ankara Kent Konseyi Başkent Gençlik Meclisi üyesi 174 genç, meclis salonunda  ‘Gençlik Özel Oturumu’nda bir araya geldi.

Oturuma  Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Türkiye Kent Konseyleri Birliği Başkanı Halil İbrahim Yılmaz da katıldı.

Toplantıda  Genç Dostu Seçim Modelinin geliştirilmesi amacıyla konuşmalar gerçekleştirildi.  Ankara’nın 2026 Avrupa Gençlik Başkenti sürecini yürüten Başkent Gençlik Meclisi, süreç hakkında Başkan Mansur Yavaş’a bilgilendirmelerde bulundu.   

"Karşı siyasi görüşe tek olumsuz tweetim olmadı"

Gençlerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, gençlerle çalışmanın önemine vurgu yaptı.

Yavaş "Bu depremde bir şey daha ortaya çıktı. Sivil toplum kuruluşları ortaya çıktı. Binlerce hayır kuruluşu oraya çıktı. Bin 400 belediyenin hepsinin yola koyulduğunu gördüm. Sivil toplum kuruluşlarının birçoğu hemen oraya fırın, mutfak açmış ihtiyaçları gideriyor. Bizim toplum gerçekten bu... Böyle bir afet anında kimdir, nedir hiç bir şey düşünmeden koşuyor adeta. Yerel yönetimlerin gerçek amacı yerelleşmedir ve vatandaşın söz sahibi olmasıdır. Sizler bize katkıda bulunuyorsunuz. Benim genlerimde bir başkasına hakaret etmek yok. 4 yıldır bana oy vermeyenler veya karşı siyasi görüşte olanlara bir tek olumsuz mesajım tweetim olmadı.Benim bu yaşlardan sonra yaptığım şeyi şu anda siz yapıyorsunuz. Sizlerin neslinin bundan sonra kavgasız gürültüsüz daha iyi eğitime daha iyi şartlara ulaşmak için inşallah bu birlikteliğinizi kuracağınıza çok ümitkarım.  Sizlerin yaşındaki birçok arkadaş evinde siz kalkıp geldiniz Ankara’nın ve ülkenin sorunlarıyla uğraşıyorsunuz. Burada yaptığınız sunumda yarın çocuklarınıza, ailenize bu sunumu göstereceksiniz. Bir depremde nasıl inisiyatif alıp, nasıl insanlara faydalı olmaya çalıştığınızı göstereceğiniz bir övünç vesikası olacak" dedi.

" Mayamızda var katılımcı kültür"

Ankara Kent Konseyi Başkanı Halil İbrahim Yılmaz ise “Kentin sesleri gençlerin sesleri üzerinden yürümeli. Kent yönetiminde gençlerin etkin hale gelmesi çok değerlidir. Yereldeki sorunları çözmediğiniz müddetçe ulusalda ve geneldeki sorunları çözmenizin bir anlamı yoktur. Bizim kullandığımız dil kamplaşma dışında bir dil. Bu dayanışmayla ilgili ortaya koyduğunuz bu kusursuz iradeden gurur duydum. Etkileşim budur. Hepimiz birbirimizle hikâyemizi paylaştığımız zaman iyiliği kurumsallaştırmış olacağız.  Mayamızda var katılımcı kültür. Bir güzel şey yaparak bütün güzelliklerin önünü açarak deneyimlemeyi paylaşıyorum sizinle. Gençlerin deprem sürecinde gösterdiği dayanışmadan biz büyükler olarak çok dersler almalıyız” ifadelerini kullandı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2075965/mansur-yavas-genclerle-bulustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.