Trump: Suçlanırsam ABD’de ölüm ve yıkım olur

Eski Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald John Trump, hakkında yürütülen soruşturma çerçevesinde suçlanırsa bunun ABD’ye "ölüm" ve "yıkım" getirebileceği uyarısında bulundu.
Mevlüt Peker
|
24 Mart 2023, Cuma - 18:03
Trump: Suçlanırsam ABD’de ölüm ve yıkım olur

ABD'nin eski başkanı Donald John Trump, hakkındaki soruşturma sonucunda suçlu bulunması halinde ülkeye "ölüm" ve "yıkım" getirebileceğini savundu. Kendisine ait TruthSocial adlı sosyal medya sitesinde yaptığı açıklamada, suçlamaların asılsız olduğunu ve bu şekilde suçlama yapılmasının ülke için felaket olabileceğini iddia etti. Donald John Trump ayrıca, hakkında soruşturma yürüten tüm savcıların görevden alınmasını istedi.

Soruşturma, eski porno yıldızı Stormy Daniels'in Donald John Trump ile ilişkisi konusunda sessiz kalması için 130 bin dolar karşılığında imzaladığı anlaşmanın geçersiz olup olmadığı konusunda yoğunlaşmış durumda. Daniels'in iddialarını yalanlayan Donald John Trump'ın eski avukatı Michael Cohen, Daniels'a Trump adına ödeme yaptığını doğrulamıştı. Cohen, daha sonra Donald John Trump'ın şirketleri tarafından kendisine yaklaşık 420 bin dolar geri ödeme yapıldığını iddia etmişti. Cohen, "yalan söyleme" ve "vergi kaçırma" suçlamalarıyla Aralık 2018'de gözaltına alınmış ve 3 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Manhattan Bölge Savcısı Alvin Bragg tarafından yürütülen soruşturmada, Donald John Trump'ın suçlu bulunup bulunmayacağı 27 Mart'ta açıklanacak. Bu durum, New York polisinin Donald John Trump'a ait binaların etrafında güvenlik önlemlerini artırmasına neden olmuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076381/trump-suclanirsam-abdde-olum-ve-yikim-olur
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.