Erdoğan, "Türkiye'de dönüşüm için kapsamlı bir hazırlık yapıyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Nurdağı'nda Gaziantep-Kilis Afet Konutları Temel Atma Töreni'nde açıklamalarda bulundu. 14 Mayıs seçimleri üzerinden adaylığı hakkında tartışmalara değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Erdoğan aday olamaz diyorlardı. YSK yüzlerine vurdu mu?" dedi.
Onur Çetinkaya
|
31 Mart 2023, Cuma - 16:51
Erdoğan, "Türkiye'de dönüşüm için kapsamlı bir hazırlık yapıyoruz"

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile birlikte Nurdağı'nda Gaziantep-Kilis Afet Konutları Temel Atma Töreni'nde katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan adaylığına ilişkin konuştu.

"YSK yüzlerine vurdu mu? Vurdu"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Erdoğan, kendisi hakkında adaylık tartışması hakkında açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Yeni anayasa konusundaki taslağımızı da belli bir seviyeye getirmiştik. Erdoğan aday olamaz diyorlardı. YSK yüzlerine vurdu mu? Vurdu. Şimdi ne diyorlar Anayasa Mahkemesi'ne gidiyoruz. Bunların daha önce Anayasa Mahkemesi'nin ne karar verdiğinden de haberi yok.14 Mayıs'ta bunları Cudi'ye, Gabar'a gömmeye var mıyız? Geçmişte gömdük, yine" diye konuştu. 

Sözlerine devam eden Erdoğan, "Salgın döneminde kurtarıcımız olan şehir hastanelerimizi artırıyoruz. İHA'yı yaptık, SİHA'yı yaptık, en önemlisi Kızıl Elma’yı yaptık. Türkiye nereden nereye geldi. Enerjide müjde üstüne müjde açıklıyoruz. Hepsini saymaya kalksak saatler alır.Yağ kuyrukları, ekmek kuyrukları hep CHP dönemidir. Milletimiz asırlar öncesine götürmeye izin vermeyecektir." şeklinde hitap etti.

"Şehirlerimizi ayağa kaldıracağız"

Deprem sonrası enkazların yarısının kaldırıldığını belirten Erdoğan, "Depremin yıktığı şehirlerimizin tamamını ayağa kaldırmadan durup dinlenmeyeceğiz. Amacımız 319 bini 1 yıl içinde olmak üzere toplam 650 bin yeni konut yaparak depremzede vatandaşlarımıza teslim etmektir."  diye konuştu. 

Son 20 yılda ülkemize kazandırdığımız güçlü demokrasi ve kalkınma altyapısıyla önceki dönemlerin eksiğini telafi ettik diye Cumhurbaşkanı, "Önümüzde 14 Mayıs seçimleri var. Kazasız belasız bu seçimi de atlattıktan sonra tüm gücümüzü Türkiye Yüzyılı’nın inşasına vereceğiz." dedi.

"Bu seçimlerin önemini iyi anlamak lazım" 

MHP lideri Bahçeli konuşmasında," Artık Türkiye ayağa kalkıyor. Türkiye asrın felaketinin bütün acılarını unutturuyor. Türkiye insanlarımıza beslenme, barınma ve emniyet açısından Türk devletinin güvencesini veriyor.Ama artık dönüm noktasına geldiğimizin şuurunda olmalıyız.Sizlerle beraberiz ama aynı süreç içinde 14 Mayıs'ta da Türkiye'de bir milli iradenin tecellisi için seçimler yapılacaktır. Bu seçimlerin önemini iyi anlamak lazımdır. Hizmeti karalayarak bir yere varmak isteyenlere fırsat vermemek lazımdır. Hizmeti yarıya bırakamayız. " ifadelerine yer verdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077175/erdogan-turkiyede-donusum-icin-kapsamli-bir-hazirlik-yapiyoruz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.