Metin Gürcan kimdir?

DEVA Partisi'nin kurucu üyelerinden biri olan Metin Gürcan kimdir? Türk Silahlı Kuvvetler emeklisi Metin Gürcan nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
03 Nisan 2023, Pazartesi - 17:19
Metin Gürcan kimdir?

Metin Gürcan, 1976 yılında Bilecik'in Bozöyük ilçesinde doğdu. Gürcan, 1998 yılında Kara Harp Okulu'ndan Sistem Mühendisi Piyade Teğmenliğini derece ile tamamlayarak mezun oldu. 

Kariyeri

Metin Gürcan, mezun olduktan sonra Türk  Silahlı Kuvvetleri'nin; Güneydoğu Anadolu bölgesi, Irak, Afganistan, Kazakistan ve Kırgızistan'da çeşitli operasyonlar, irtibat ve eğitim görevlerinde bulundu.

Gürcan, akademik hayatına devam edebilmek adına 2015'te kendi isteği ile Türk  Silahlı Kuvvetleri'nden emekliye ayrıldı. Gürcan, 2008-2010 yılları arasında ABD Deniz Kuvvetleri Enstitüsü'nde 'Bölgesel Kürt Yönetimi ile Bağdat merkezi yönetimi arasındaki çevre-merkez ilişkisi' adlı tez yazısıyla Güvenlik Çalışmaları alanında master derecesi alarak 2016 yılında Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde doktorasını tamamlamıştır. Gürcan, doktora tezini 2018 yılında  'Opening the Blackbox: Turkish Military Before and After July 15' adıyla kitap haline getirdi. Gürcan, kitabının ardından yurtiçinde ve yurt dışında pek çok makalede yayınladı. 

DEVA Partisi yolculuğu

Metin Gürcan, 9 Mart 2020 tarihinde Ali Babacan önderliğinde kurulan DEVA Partisi'nin kurucu üyelerinden biridir. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077506/metin-gurcan-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.