Fatih Erbakan’dan İsrail’e kınama!

Yeniden Refah Partisi (YRP) Genel Başkanı Fatih Erbakan, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınını ve Filistinlilere karşı estirilen terörü kınadı.
Mevlüt Peker
|
05 Nisan 2023, Çarşamba - 20:11
Fatih Erbakan’dan İsrail’e kınama!

Yazılı açıklama yapan Yeniden Refah Partisi (YRP) lideri Fatih Erbakan, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa'ya gerçekleştirdiği baskına ve Filistinli sivillere yönelik yaptığı şiddete sert tepki gösterdi.

Mübarek ramazan günlerinde her zamanki gibi bir kez daha terör estiren İsrail'in, sadece İslam dünyasını değil, insanlıktan nasibini almış tüm insanları ayağa kaldıran terörvari alçak saldırılarını şiddetle kınadığını belirten Fatih Erbakan, bugünkü küresel sömürü düzeninin, BM’deki (Birleşmiş Milletler) 'Beşli Çete' hakimiyeti devam ettiği sürece İsrail terörünün önüne geçilemeyeceğini, Milli Görüş lideri rahmetli Necmettin Erbakan’ın ifade ettiği gibi, “Birleşmiş Milletler ve NATO gibi kuruluşların, terör devleti İsrail'in güvenliğini sağlamak amacıyla kurulduğunu hatırlatarak, Milli Görüş'ün D-8, D-60 hamlelerinin en önemli hedeflerinden birinin de İsrail terörüne son vermek olduğnu söyledi.

Bütün Müslüman devletlerini siyonizme karşı tek yürek olmaya, terör devleti İsrail'in zulümlerini bitirmek için laftan öteye geçmeye ve D-60'ın kurulması için somut adımlar atmaya davet etti.

Mescid-i Aksa’da ne olmuştu?

Fanatik Yahudi yerleşimciler, "Pesah Bayramı" sebebiyle Mescid-i Aksa'ya baskın düzenleyerek burada kurban kesme çağrılarında bulunmuş, teravih namazı sonrası bir grup Filistinli ise bu çağrı yüzünden Mescid-i Aksa’dan ayrılamamış ve Mescid-i Aksa içinde bulunan Kıble Mescidi'ne sığınmıştı.

İsrail güçleri ise sahur saatlerinde Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemiş, Kıble Mescidi'ne sığınan Filistinlilere yönelik şiddet kullanarak kutsal mabedi savaş alanına çevirmişti. İsrail güvenlik güçlerinin saldırıları sabah namazı sonrasında da dozu artarak devam etmişti. Baskınlarda 450'nin üzerinde Filistinliye gözaltı uygulanmıştı. İsrail güvenlik güçlerinin gözaltı uygulayarak ellerini kelepçeledikleri Filistinlilere acımasızca şiddet uyguladığına dair görüntüler sosyal medyada geniş yer bulmuştu.

İsrail polisinin Mescid-i Aksa'ya gerçekleştirdiği terör saldırısını andıran baskın sonrası abluka altındaki Gazze Şeridi'nden İsrail yönüne roketler atılmıştı.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, Sderot şehri yönüne 5 roket fırlatıldığı, bu roketlerden dört tanesinin hava savunma sistemlerince etkisiz hale getirildiği, bir roketin ise açık araziye isabet ettiği bildirilmişti.

Bu olay sonrası İsrail savaş uçakları, roketlerin geldiği Gazze Şeridi'nin batısındaki iki noktaya yönelik hava saldırısı gerçekleştirmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077765/fatih-erbakandan-israile-kinama
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.