Akar ile Austin telefonda görüştü

Türkiye Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile telefonda görüştü. Görüşmede NATO, ikili ve bölgesel savunma ve güvenlik konuları ele alındı ve Türkiye'nin F-16 tedarik ve modernizasyon projesinin olumlu ve hızlı sonuçlanmasının önemine vurgu yapıldı.
Mevlüt Peker
|
06 Nisan 2023, Perşembe - 20:12
Akar ile Austin telefonda görüştü

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşme sırasında, NATO, ikili ilişkiler, bölgesel savunma ve güvenlik konuları ele alındı. Ayrıca, Türkiye'deki Kahramanmaraş merkezli depremlerden duyulan üzüntü ifade edildi. Taraflar, Karadeniz Tahıl Girişimi Anlaşması'nın uzatılmasının önemini, Finlandiya'nın NATO üyeliğinden duyulan memnuniyeti ve Türkiye'nin F-16 tedarik ve modernizasyon projelerinin hızlı ve olumlu bir şekilde sonuçlanmasının önemini de ele aldılar.

Bakan Akar, ABD'nin 6 Şubat'taki depremlerin ardından sağladığı desteğe ve dayanışmaya teşekkür etti ve Türkiye'nin NATO'nun açık kapı politikasını desteklediğini, Finlandiya'nın NATO'ya katılmasıyla bu desteğini bir kez daha ortaya koyduğunu belirtti. Ayrıca, İsveç'in de NATO'ya katılması umudunu dile getirdi.

ABD Savunma Bakanı Austin, deprem yaralarının iyileştirilmesi için ABD'nin ek destek vermeye hazır olduğunu vurgularken, iki ülkenin ilişkilerinin önemini vurguladı.

Görüşmede ayrıca, Türkiye ve ABD'nin birbirlerine karşı olan saygı ve güvenlerinin altı çizilerek, bölgesel ve küresel güvenliğin korunması ve güçlendirilmesi için birlikte çalışmaların sürdürüleceği belirtildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2077892/akar-ile-austin-telefonda-gorustu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.