Bahçeli’den Akşener’e sert tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e sert tepki.
Mevlüt Peker
|
07 Nisan 2023, Cuma - 21:08
Bahçeli’den Akşener’e sert tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e sert tepki gösterdi. Bahçeli, “Bu zihniyet sahiplerinin meclis grup kürsüsünde çıldırmış gibi sağa sola mermi kovanı atmaları evvela millete ve demokrasiye saygısızlıktır. Bağıra çağıra mermi fırlatmak çaresizlik içinde kıvranan, köşeye sıkışan, çıkmaz sokaklara düşen, kaostan yemlenmek için sıraya giren bir çarpıklıktır. Vatan ve millet düşmanlarıyla aynı karede poz veren ittifak kuranların Türklüğün muhteşem geçmişinden örnekler vermesi sadece bir aldatma, istismar, hezeyandır." ifadelerini kullandı.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ülkü Ocakları Eğitim Kültür Vakfı iftar programında yaptığı konuşmada Türk milletinin tarihiyle ilgili bazı açıklamalarda bulundu. Bahçeli, Türklüğün birçok zorlu süreçten geçtiğini belirterek, kimi siyasi zihniyetlerin Kandil Dağı'nı Tanrı Dağı sanarak Türk tarihini yanlış anladığını ve bilse bile söyleyemeyecek cesarette olduklarını dile getirdi. Meclis grup kürsüsünde mermi atanların öncelikle millete ve demokrasiye saygısızlık ettiğini belirten Bahçeli, ayrıca bu davranışın bir çaresizlik ve kaos ortamından yararlanmak isteyen bir çarpıklık olduğunu ifade etti.

Bahçeli, Türk milliyetçiliğinin itibarının ve ihtişamının kötürüm siyasi zihniyetler tarafından anlaşılamadığını vurgularken, terör örgütleriyle iş birliği yapanların Türklük tarihinden örnek vererek insanları aldattığını ve bunun sadece bir istismar olduğunu belirtti. Bahçeli ayrıca sürekli maske değiştirip, siyasi ilkelere uygun davranmayan siyasetçilerin de ilkel dürtülerin markası olarak sivrildiğini söyledi.

Muhalefet partilerinin devlet ve hükümet sisteminin hedef alınması ve millet varlığında kuşkular uyandırılmasına ilişkin açıklamalarının Türkiye'deki bozgunculuk ve kaos seferinin henüz bitmediğinin göstergesi olduğunu ifade eden Bahçeli, Türkiye'deki terörizme payanda olan bir muhalefetin maalesef ilk örneğinin ülkemizde var olduğunu söyledi. Kendi ülkesine hasım olan bir mankurtluğun simgesi haline gelenleri zillet olarak nitelendiren Bahçeli, ilhamlarının Türk düşmanlarından geldiğini belirtti.

Bahçeli, konuşmasında Ülkü Ocaklarına da seslenerek sadakat ve vefanın milliyetçi-ülkücü harekette önemli olduğunu vurguladı ve Ülkücülükten geçinenlerin istismarcılarına karşı dikkatli olunması gerektiğini söyledi. Bahçeli ayrıca, Türk tarihinin sorumluluğunu kafasında ve kalbinde taşıdığına inandığı Ülkücü gençlerin, Türk milletinin varlığı ve birliği konusunda aldıkları tarihi görevi daha yükseklere çıkarmakla mükellef olduklarını belirtti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078021/bahceliden-aksenere-sert-tepki
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.