İbrahim Kalın kimdir?

Türk Bürokrat ve diplomat İbrahim Kalın kimdir? Büyükelçi, Cumhurbaşkanı sözcülüğü ve Cumhurbaşkanlığı başdanışmanlık görevlerinde bulunan İbrahim Kalın nereli, kaç yaşında?
Suat Mutlu
|
09 Nisan 2023, Pazar - 17:45
İbrahim Kalın kimdir?

İbrahim Kalın, 15 Eylül 1971 yılında İstanbul Kadıköy'de dünyaya geldi. 

Akademik hayatı

Kalın, üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih bölümünü tamamlayarak mezun oldu. Ardından Kalın, Malezya'da yüksek lisans eğitimini aldı, oradan sonraGeorge Washington Üniversitesi’nde doktora eğitimini tamamlayarak doktor unvanını aldı. Daha sonra Kalın, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) İslami Araştırmalar Merkezi'nde akademik çalışmalar yürüttü ve  College of the Holy Cross, Georgetown ve İstanbul Üniversitelerinde   İslam düşüncesi ve İslam-Batı ilişkileri üzerine dersler verdi.

İbrahim Kalın, 2004 yılının sonlarına doğru dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın isteği üzerine bir düşünce kuruluşu kurmasını istedi. Kalın bunun üzerine  Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları (SETA) Vakfını kurdu ve 4 sene boyunca vakıfın kurucu başkanlık görevini üstlendi. Kalın, 2007 yılında 'İslam ve Batı' adlı kitabını çıkardı. Daha sonra 2014-2016 yılları arasında alanıyla ilgili çeşitli kitaplar yayımladı. 

İbrahim Kalın, 2011'de Ahmet Yesevi Üniversitesi'nde  mütevellî heyeti üyeliğine atandı ve 2019 yılından günümüze İbn Haldun Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimi gören öğrencilere dersler vermektedir. Kalın, akademik hayatında  29 Mayıs 2020 yılında profesör unvanını almıştır. 

Bürokrasi hayatı

İbrahim Kalın, 2009 yılında Ahmet Davutoğlu'nun başbakanlık mevkiine gelmesiyle boşalan  Dış Politikadan Sorumlu Başbakan Başdanışmanlığı görevine atandı. Kalın,  2010 yılında kurulan Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü'ne gelerek ilk koordinatörü oldu. 2 yıl sonra Kalın, başbakanlık müsteşar yardımcılığı görevini üstlendi ve Recep Tayyip Erdoğan'ın cumhurbaşkanı olmasıyla birlikte cumhurbaşkanlığı genel sekreter yardımcılığı görevini üstlendi. Kalın 2014 yılında Cumhurbaşkanının verdiği 'büyükelçi' sıfatıyla cumhurbaşkanlığı sözcülüğü görevine getirildi. İbrahim Kalın,  2018 yılından bu yana Cumhurbaşkanlığı Güvenlik ve Dış Politikalar Kurulu başkan vekilliği ve cumhurbaşkanlığı başdanışmanlığı görevlerinde kariyerine devam etmektedir. 


Eserleri

-Açık Ufuk

-İslam ve Batı

-Varlık ve İdrak: Molla Sadra'nın Bilgi Tasavvuru

-Akıl ve Erdem: Türkiye'nin Toplumsal Muhayyilesi

-Ben, Öteki ve Ötesi: İslam-Batı İlişkileri Tarihine Giriş

-Enine Boyuna Türkiye

-İslamofobi: 21. Yüzyılda Çoğulculuk Sorunu

-Barbar Modern Medeni

-Perde ve Mana

-Gök Kubbenin Altında

-Bir Mürşidin Mektupları

Şarkıları

-Hiç Oldum

-Sen Benimsin Ben Seninim

-Suya Gider Allı Gelin

-Yeni Cami Avlusunda

-Metruk

-Mağusa Limanı

        http://www.ankaramasasi.com/haber/2078183/ibrahim-kalin-kimdir
        İlginizi Çekebilir

        Yorumlar (0)

        Yorumunuz İletilmiştir.