ABD askerleri PKK elebaşına eşlik etti

Pentagon, bölücü terör örgütü YPG/PKK elebaşı Ferhat Abdi Şahin’e ABD askerlerinin Irak'ta eşlik etmesine net yanıt vermedi.
Mevlüt Peker
|
13 Nisan 2023, Perşembe - 23:40
ABD askerleri PKK elebaşına eşlik etti

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü Tuğgeneral Patrick Ryder, ABD askerlerinin YPG/PKK terör örgütü elebaşı Ferhat Abdi Şahin'e Kuzey Irak'ta hangi görevle eşlik ettiği sorularına DEAŞ ile mücadeleyi gerekçe göstererek yanıt verdi. Muhabirlerin "DEAŞ'ın Suriye'deki varlığı yok edildiği için, SDG'nin Şahin'e eşlik etmesinin gereği kalmadı. Bu eşlik, neyin güvence altına alınması için yapıldı?" sorusuna Ryder, ABD ordusunun DEAŞ ile mücadelesinin hala devam ettiğini, operasyonun, DEAŞ ile mücadele bakımından bölgeleri arasında bir görev olduğunu ifade etti.

Soru üzerine, Irak'ın Süleymaniye kentinde gerçekleşen bir hava saldırısının hedefi olan "Mazlum Abdi" kod adlı YPG/PKK'nın Suriye'deki elebaşı Şahin'e eşlik eden ABD askerleri ile ilgili muamma sürerken, Ryder, "DEAŞ ile mücadele koalisyonunun karargahının Irak'ta olduğunu ve bu operasyonun DEAŞ ile mücadele kapsamında gerçekleştirildiğini" açıkladı.

Ryder ayrıca, SDG'nin PKK ile bağlantılı olduğu yönündeki iddialara da yanıt verdi. SDG'nin PKK olmadığını ve Suriye'de DEAŞ ile mücadele kapsamında çalıştıklarını iddia etti.

ABD ordusunun, terör örgütü elebaşına eşlik eden askerlerin hangi görevle Kuzey Irak'ta bulunduğu hakkında net bir açıklama yapmaması ve operasyonun yönü, SDG'nin PKK ile bağlantısı konularındaki sorulara yanıt vermemesi, bölgedeki tansiyonun yüksek olduğu bir dönemde şüpheleri arttırdı. ABD ordusu, bu konuda net bir açıklama yapmadığından, tartışmalar sürüyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2078687/abd-askerleri-pkk-elebasina-eslik-etti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.