İranlı kadına “düşman medya” tutuklaması

İran'da zehirlenen kız öğrencilerine ait fotoğrafları "düşman medyaya gönderen" bir kadın tutuklandı.
Mevlüt Peker
|
20 Nisan 2023, Perşembe - 18:11
İranlı kadına “düşman medya” tutuklaması

İran'da eğitim kurumlarında zehirlenen kız öğrencilerin fotoğraflarını "İran dışındaki İran İslam Cumhuriyeti rejimi karşıtı medya organlarına gönderdiği" gerekçesiyle bir kadının tutuklandığı duyuruldu.

ISNA’nın (İranlı Öğrenciler Haber Ajansı) abonelerine servis ettiği habere göre, Kazvin eyaleti Başsavcısı Hüseyin Recebi, Kazvin eyaletinde öğrencilere ait zehirlenme görüntülerini "düşman medyaya (İran rejimine karşı olan medya)" gönderen bir kadının tutuklandığı bilgisini verdi.

Kazvin eyaletinde bir okulda zehirlenme olayları sebebiyle hastanede tedavi altına alınan öğrencilere ait “hastalık halindeki” görüntülerin çok kısa zamanda yabancı medyada yayınlandığına dikkat çeken Kazvin Eyalet Başsavcısı Hüseyin Recebi, "Hastanenin güvenlik kameralarını inceledikten sonra bir kadının öğrencilerin videolarını ve fotoğraflarını çektiği tespit edildi." açıklamasında bulundu.

Tutuklandığı açıklanan kadının zehirlenme vakasından önce de okul çevresinde bulunduğunun belirlendiğini kaydeden Hüseyin Recebi, kadının, toplu zehirlenme olaylarıyla ilgisinin bulunabileceği değerlendirilerek konunun hassasiyetle araştırıldığını duyurdu.

İranlı Başsavcı Hüseyin Recebi, kimliği açıklanmayan kadının "yalan ve sahte bilgi yaymak” ile “rejim aleyhine propaganda yapmak" suçlamaları ile tutuklandığını ve cezaevine gönderildiğini bildirdi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2079534/iranli-kadina-dusman-medya-tutuklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.