Ünlü piyanist Fazıl Say 100. Yıl Özel Marşını ilk kez çalacak

Piyanist ve besteci Fazıl Say, Cumhuriyet’in kuruluşunun 100. yılına özel bestelediği ‘100. Yıl Marşı’nı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda ilk kez İzmir’de çalacak.
Ersin Küçükbarak
|
22 Nisan 2023, Cumartesi - 11:31
Ünlü piyanist Fazıl Say 100. Yıl Özel Marşını ilk kez çalacak

İzmir Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre konser Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) gerçekleşecek.

Sunuculuğunu sanatçı Engin Hepileri’nin üstleneceği etkinlikte sanatçı Say marşı seslendirdikten sonra konsere Serenad Bağcan ile devam edecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Say, bir marşın halk tarafından sevilmesi ve söylenmesinin on yıllara uzanan bir süreç olduğunu kaydetti.

Bestelediği marşın içine sindiğini aktaran Say, “Bunu da en iyi şartlarda, İzmir Büyükşehir Belediyesinin bize sağladığı imkanlarla gerçekleştirdik. İyi bir kayıt yaptık ve halkımızın da bu marşı seveceğini düşünüyorum. ‘Ver elini’ diye yazmış şair Ayten Mutlu. Bestelediğim 100. Yıl Marşı’nın sözlerinde ben onu çoğalttım. ‘Ver ver ver ver elini’ diye yazdım. Çünkü biz halkız, bir bütünüz. Yüz yıl önce de yüz yıl sonra da bir bütün olacağız. Birbirimizin elini tutarsak, ‘Ver elini’ dersek her şeyin üstesinden geliriz” ifadelerini kullandı. Saat 20.00’da başlayacak konsere dileyen herkes ücretsiz katılabilecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2079646/unlu-piyanist-fazil-say-100-yil-ozel-marsini-ilk-kez-calacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.