Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'tan Türkiye'yle ilişkilere 'balayı' benzetmesi

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye ile ilişkilerin yumuşama yaşamasını 'balayı' olarak nitelendirirken "Balayı devam mı edecek, yoksa normal seyrine mi dönecek, seçimlerden sonra göreceğiz” dedi.
Ankara Masası
|
23 Nisan 2023, Pazar - 13:37
Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias'tan Türkiye'yle ilişkilere 'balayı' benzetmesi

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias,   6 Şubat'ta meydana gelen Maraş merkezli depremler ve 28 Şubat'ta Tempi'de yaşanan tren kazasının ardından Türkiye'yle yakın ilişki kurulmasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Dendias,  14 Mayıs'ta Türkiye'de, 21 Mayıs'ta Yunanistan'da gerçekleşecek seçimleri işaret ederek " Yunanistan saf değil. Şu anda yaşadığımız balayı devam mı edecek, yoksa normal seyrine mi dönecek, seçimlerden sonra göreceğiz” dedi.

Karşılıklı ilişkilerde mevcut iklimin korunması gerektiğinin altını çizen Yunan bakan "Seçimlerden çıkacak bir sonraki hükümetler Yunanistan-Türkiye anlaşmazlığına bir çözüm umudu olup olmadığını görmek için konuyu değerlendirmeli” ifadelerini kullandı

http://www.ankaramasasi.com/haber/2079724/yunanistan-disisleri-bakani-dendiastan-turkiyeyle-iliskilere-balayi-benzetmesi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.