Gürsel Tekin'den tepki çeken sözleri sonrası açıklama geldi!

"Alevilik çok kıymetli bir dindir. Sünnilik de dindir" sözleriyle tepki çeken CHP'li Gürsel Tekin, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.
Ecem Çetin
|
01 Mayıs 2023, Pazartesi - 16:34
Gürsel Tekin'den tepki çeken sözleri sonrası açıklama geldi!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı ve Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından  yayınladığı 'Alevi' başlıklı videosu siyasetin gündemine oturdu ve günlerce konuşuldu.    

"Alevilik çok kıymetli bir dindir. Sünnilik de dindir"

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, dün akşam katıldığı  Habertürk yayınında gündem olan videoya ilişkin değerlendirmelerde bulunurken tepki çeken bir açıklama yaptı. 

Tekin, şu ifadeleri kullandı;

"Ben sayın Kılıçdaroğlu'nu gerçekten tanımanızı isterim. Böyle bir insana bu suçlamalar olur mu? İnancını kim seçebilir, ananızı babanızı seçebiliyor musunuz?" Dilinizi inancınızı seçebiliyor musunuz?. Kaldı ki Alevilik çok kıymetli bir dindir. Sünnilik de dindir. Kardeşiz, iç içe büyümüşüz." ifadelerini kullandı.

"Kimse dini, mezhebi, inancı nedeniyle ayrımcılığa uğrayamaz"

Sosyal medyada gündem olan ve çok sayıda tepki gelen sözler sonrası Gürsel Tekin açıklama yaptı. 

Tekin, sosyal medya hesabından, "Akşam katıldığım bir yayında sehven “mezhebi” ifadesi yerine “dini” ifadesini kullanmışım. Bu ülkede anayasaya göre din ve vicdan özgürlüğü vardır. Kimse dini, mezhebi, inancı nedeniyle ayrımcılığa uğrayamaz. Konuşmanın ana fikri buydu. Tekrar hatırlatırım." paylaşımında bulundu 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2080664/gursel-tekinden-tepki-ceken-sozleri-sonrasi-aciklama-geldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.