Bozdağ'dan İmralı açıklaması

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İmralı'da bölücü terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'la görüşme iddialarına dair konuştu. Bozdağ, yazışmaları paylaşacağını söyledi.
Onur Çetinkaya
|
05 Mayıs 2023, Cuma - 12:33
Bozdağ'dan İmralı açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in katıldığı programda iktidarın yargıdan bir ismi PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşmesi için İmralı Cezaevi’ne gönderdiğini söyledi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İYİ Parti lideri Meral Akşener'in "Öcalan ile görüşüyorlar" iddialarına dair konuştu.

" Yazışmaları paylaşacağım"

Teknik çalışma yazılarını çarpıtıyorlar, çık açıkla diye konuşan Bozdağ, 
Öcalan ile görüşmeyle hiç alakası yok. Teknik ihtiyaçları gidermek için yapılan şeyler. O çerçevede yapılan bir çalışmayı Öcalan ile görüşme olarak sunuyorsunuz. Bu ahlaksızlık. Kandil açıklama yapıyor, Kılıçdaroğlu'nu destekliyoruz diye. Onlar ne dedi, terör varsa biz yokuz diye. Söylediklerini çiğnemek için bunu söylüyorlar. O hakimin adını açıklayın. O belgeleri yayınlamazlarsa yarın ben bütün basınla yazışmaları paylaşacağım. Yayınlamaları çağrısında bulunuyorum." ifadelerini kullandı.

"Amaç Türkiye'nin tercihine müdahale girişimi"

The Economist'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı kapağına taşıyarak hedef almasıyla ilgili değerlendirme yapan Adalet Bakanı, Türkiye'deki seçimler sadece Türk halkı tarafından değerlendirilmiyor. Aynı zamanda yurt dışında da yakından takip ediliyor. Pek çok çevre müdahale için değişik davranışlar ortaya koyuyor. The Economist onlardan biri. Amaç Türkiye'nin tercihine müdahale girişimi. Cumhurbaşkanını ya da vekilleri Washington seçmeyecek, milletimiz seçecek. Türkiye'deki seçimlere müdahale etmeye çalışıyorlar. Asıl manşeti 14 Mayıs'ta milletimiz atacaktır." açıklamasını yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081132/bozdagdan-imrali-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.