Uysal'dan "nehirlerimizi yok ettirmeyeceğiz" çıkışı

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, Türkiye'nin en önemli su kaynaklarından Büyük Menderes Nehri; maruz kaldığı ağır tahribat nedeniyle artık bereket değil, zehir saçar hale geldiğini belirterek, “Nehirlerimizi yok ettirmeyeceğiz. Çünkü bize başka vatan yok, başka Türkiye yok. Artık gidici olan bu iktidardan çözüm beklemeyeceğiz, bizzat sorumluluk alacağız”
Ersin Küçükbarak
|
07 Mayıs 2023, Pazar - 15:41
Uysal'dan "nehirlerimizi yok ettirmeyeceğiz" çıkışı

Gültekin Uysal çevre sorunlarına dikkat çeken bir paylaşım daha yaptı.

Demokrat Parti lideri Büyük Menderes nehri kenarından Türkiye’ye seslendi.

Türkiye'nin en önemli su kaynaklarından Büyük Menderes Nehrinin maruz kaldığı ağır tahribat nedeniyle artık bereket değil, zehir saçar hale geldiğine dikkat çektiği paylaşımında Uysal, bu zehrin soframıza gelen tarım ürünleriyle birlikte sağlığımızı tehdit ettiğinin altını çizdi.

Uysal “ İşte bu yüzden suyu korumak vatanı korumaktır!” dedi.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal halka seslendiği videoda şunları dile getirdi.

“Bu isimle bağımız gönüldendir, gönlümüzün derinliklerindendir”

“Kıymetli vatandaşlarım bugün doğup büyüdüğüm Ege topraklarından Büyük Menderes nehrinin kenarından sesleniyorum sizlere. 550 kilometre uzunluğundaki bu nehir Demokrat Partimizin kurucusu halkımızın deyişiyle Demir Kırat’ın efsane süvarisi, şehit başbakanımız Adnan Menderes ile adaştır. Takdir edersiniz ki bu isimle bağımız gönüldendir, gönlümüzün derinliklerindendir.”

“Büyük Menderes nehri Türkiye’nin en fazla kirletilen nehirleri arasında yer alıyor”

“Bir süredir sizlerle toprağımızı, havamızı konuşuyoruz. Bugün tarımın ve yaşamın can damarı olan suyumuzu, nehirlerimizi konuşmak için buradayım. Büyük Menderes nehri 25 bin kilometrekarelik dev Menderes havzasındaki tarım faaliyetlerinin hayat pınarıdır. Yani buranın suyu tarım ürünleriyle birlikte ülkemizin her yerine ulaşır. Ayrıca bölgedeki canlı yaşamının da olmazsa olmazıdır. Gelin görün ki buraya kıymet verilmediği gibi düşmanca davranılıyor. Tıpkı vatanımızın dört bir yanındaki su kaynaklarımız gibi. Bu yüzden havza suları git gide azalıyor. Bu yüzden Büyük Menderes nehri Türkiye’nin en fazla kirletilen nehirleri arasında yer alıyor.”

“Cennet kıyılarımız hastalık yayan bölgeler haline gelecek”

“Burası zehirli kimyasalları için adeta bir çöp dökme alanı haline gelmiş. Kontrolsüz şekilde dökülen fabrika atıkları, kimyasallar, kentsel atıklar ve tarımsal atıklarla Büyük Menderes nehri mahvediliyor. Nehirlerle birlikte tüm civar göllerdeki canlı hayatının üzerine de kabus gibi çöküyor bu zehir. Önlem alınmazsa nehirlerin aktığı deniz kıyıları da yakında çöplüğe dönecek. Cennet kıyılarımız hastalık yayan bölgeler haline gelecek.”

“Nehirlerimizi yok ettirmeyeceğiz”

“ Söyledim yine söyleyeceğim. Vatan demek deniz demek, nehir demek, göl demek. Vatan demek toprak demek, hava demek, su demek. Nehirlerimizi yok ettirmeyeceğiz. Çünkü bize başka vatan yok, başka Türkiye yok. Artık gidici olan bu iktidardan çözüm beklemeyeceğiz, bizzat sorumluluk alacağız.”

“Suyumuzu korumayı da bir vatan savunması bileceğiz”

“Bizler ülkesinin kıymetini bilen vatanseverleriz. 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu liderliğinde göreve gelir gelmez suyumuzu korumayı da bir vatan savunması bileceğiz, bu bilinçle çalışacağız. Nasıl yapacağımızı biliyoruz. Uzman ekiplerimiz hazır, gönlünüzü ferah tutun. Bu vatanın evlatları var, bu karamsar tabloyu hızla düzelteceğiz. Risk haritaları oluşturarak nehir ve göllerimiz için acil eylem planlarını uygulamaya koyacağız. Nehir, göl, deniz gibi su kaynaklarımızı teknolojik sistemlerle sürekli takip edeceğiz. Fiziksel, kimyasal ve biyolojik kirleticileri engelleyeceğiz. Su kaynaklarımızın kalite verilerini şeffaf bir şekilde halkımıza duyuracağız. Sevgili vatandaşlarım önce 14 Mayıs’ta tüm milletimizle birleşe birleşe kazanacağız. Sonra inşallah güzel vatanımızın her karışını birlikte ihya edeceğiz. Hepinizi yürekten selamlıyorum.”


http://www.ankaramasasi.com/haber/2081364/uysaldan-nehirlerimizi-yok-ettirmeyecegiz-cikisi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.