Domenec Torrent kimdir?

Eski Futbolcu ve İspanyol Teknik Direktör Domenec Torrent kimdir? Galatasaray'ın yeni teknik direktörü olan Domenec Torrent nereli, kaç yaşında? İşte ünlü teknik direktör hakkında merak edilenler...
Suat Mutlu
|
10 Mayıs 2023, Çarşamba - 16:26
Domenec Torrent kimdir?

Tam adıyla Domenec Torrent Font, 14 Temmuz 1962 yılında İspanya'da dünyaya geldi. Torrent,  Katalan ekipleri Unio Esportiva Olot ve Guixols'ta kısa süre futbol oynamıştır.

Teknik direktör kariyeri

Domenec Torrent, 27 yaşında futbola veda ederek antrenörlüğe yönelmiştir. Torrent, kariyerine teknik direktör olarak CE Farners takımıyla adım atmış ve takımın 6. lige yükselmesini sağlamıştır. Torrent, daha sonra UD Cassa, AE Roses ve Girona FC takımlarında teknik direktörlük görevinde bulundu. 

Domenec Torrento, Girona takımının ardından 2007 yılında Barcelona B takımının teknik direktörü olan Pep Guardiola'nın ekibinde taktiksel analist olarak görev aldı. bir yıl sonra Torrent, 2008'de Barcelona A takımının teknik direktörlüğüne yükseldi ve görevine devam etti. Torrent, Bayern München ve Manchester City takımlarında Guardiola'nın yardımcı antrenörü görevini üstlenerek 11 yıl burada çalışmıştır.  

Domenec Torrent, 2018 yılında New York City takımıyla anlaşarak takıma 64 puan kazandırmış fakat 2019 yılında takımla yollarını ayırmıştır. Torrent, bir yıl sonra 2020'de Flamengo takımıyla anlaşmış fakat takımın  Atletico Mineiro'ya karşı 4-0'lık mağlubiyetinden sonra görevinden alınmıştır. 

Galatasaray macerası

Domenec Torrent, 11 Ocak 2022 tarihinde Fatih Terim'in yerine teknik direktör olarak gelmiştir. Torrent, Galatasaray ile çalıştığı süre boyunca takım; 7 Galibiyet 6 beraberlik ve 8 mağlubiyet elde etmiştir. 21 Haziran 2022 tarihinde Torrent, Galatasaray ile olan sözleşmesini haklı sebep ile fes etmiştir. 

http://www.ankaramasasi.com/haber/2081719/domenec-torrent-kimdir
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.