ABD'den Türkiye seçimleri ve tahıl koridoru açıklaması

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, 14 Mayıs seçimleri ile Karadeniz Tahıl Koridoru girişiminin süresinin uzatılmasını yorumladı.
Mevlüt Peker
|
17 Mayıs 2023, Çarşamba - 22:52
ABD'den Türkiye seçimleri ve tahıl koridoru açıklaması

ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan, ABD Başkanı Joe Biden'ın G7 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere seyahat ettiği uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sullivan, Karadeniz Tahıl Koridoru girişiminin süresinin uzatılmasının olumlu bir adım olduğunu ifade ederek, tahılın küresel pazarlara ulaşmasını sağlamak için çabalarını desteklemeye devam edeceklerini belirtti.

Rusya'nın tahıl koridorunu "günlerinin sayılı olduğunu" söyleyerek hala rehin tutmaya devam ettiğine dikkat çeken Sullivan, tahıl koridorunun sürdürülebilir bir şekilde işlemesini sağlayacak istikrarın dünyanın hak ettiğini vurguladı. Bu sayede özellikle fakir ülkelerin gıda ihtiyaçlarının karşılanabileceğine işaret etti.

Türkiye'deki seçimler

Sullivan, Türkiye'deki 14 Mayıs seçimlerine de değinerek, Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci tura kaldığını ve kazananın kim olursa olsun, Ukrayna, Orta Doğu'daki bölgesel meseleler ve NATO'daki rolü bağlamında Türkiye ile çalışmaya devam edeceklerini vurguladı.

"Güçlü bir demokrasiye sahip Türkiye görmek istiyoruz. İlk turu geride bıraktılar ve ikinci turu yapacaklar. Bizler, kazanan kim olursa olsun, onunla çalışmaya hazırız" diyen Sullivan, Türkiye ile işbirliğini sürdüreceklerini ifade etti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2082578/abdden-turkiye-secimleri-ve-tahil-koridoru-aciklamasi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.