ABB, Ankara Kalesi'nde çalışmalarını sürdürüyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesinin Ankara Kalesi’nde başlattığı çalışmalar devam ediyor. Kale, çalışmaların sonunda bambaşka bir görünüme kavuşacak.
Ecem Çetin
|
23 Mayıs 2023, Salı - 17:09
ABB, Ankara Kalesi'nde çalışmalarını sürdürüyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Başkent'in önemli tarihi simgelerinden biri olan Ankara Kalesi’nde başlattığı sokak sağlıklaştırma çalışmalarına hızla devam ediyor.

ABB Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı tarafından sürdürülen yenileme çalışmaları kapsamında Ankara Kalesi hem yepyeni bir görünüme hem de tarihi kimliğine kavuşmaya başladı.

Proje'nin  1’inci etabı tamamlanırken,  2’nci etapta sürdürülen çalışmalar neticesinde bugüne kadar  71 yapının restorasyonu tamamlandı. 2'nci etaptaki çalışmalar tamamlandığında ise,  29’u tescilli, 44’ü tescilsiz olmak üzere toplamda 73 yapı yenilenmiş olacak 

Kale’ye yeni bir kimlik kazandırılması hedeflenen çalışmalar evlerin özgün dokusuna zarar verilmeden ve içinde yaşayan vatandaşlar herhangi bir yere nakledilmeden gerçekleştiriliyor.

Ankara Kalesi’nde bir taraftan tarihi evlerin restorasyonu sürerken bir taraftan da bölgenin Başkentin önemli bir turizm değeri haline gelmesinin heyecanı yaşanıyor.Kale’ye gelen yerli ve yabancı turistlerin doğru bilgiye kolayca ulaşabilmesi amacıyla yapımına başlanan danışma ofisi de hizmete açıldı.

Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanlığı; tarihi yapıların bulunduğu Ankara Kalesi’nde olası bir yangına hızlı bir şekilde müdahale edilebilmesi amacıyla İç Kale bölgesinde bulunan itfaiye binasını da yeniledi.

Yenileme çalışmaları kapsamında; binanın üst katı sergi alanı ve sinevizyon odasının bulunduğu bir müze, alt katı ise garaj ve bir yatak odası ile oturma odasının bulunduğu itfaiye yaşam alanı olarak dizayn edildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083276/abb-ankara-kalesinde-calismalarini-surduruyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.