Erdoğan: Azerbaycanlı kardeşlerimizle ulaşım altyapımızı da geliştireceğiz

Sivas'ta vatandaşlara hitap eden Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Azerbaycanlı kardeşlerimizle ulaşım altyapımızı da geliştireceğiz. İnşallah bunu da sırf birilerine şirin gözükmek için Karabağ'ı, Zengezur Koridoru'nu yok sayan CHP Genel Başkanına rağmen başaracağız" dedi.
Mevlüt Peker
|
23 Mayıs 2023, Salı - 20:10
Erdoğan: Azerbaycanlı kardeşlerimizle ulaşım altyapımızı da geliştireceğiz

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda halka hitap etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Sivas halkının coşkulu karşılamasına teşekkür ederek, mitingde yaklaşık 100 bin kişinin bulunduğunu ifade etti. Erdoğan, "Siyaset arenasında Sivas'ta böyle bir muhteşem coşkuyu daha önce yaşamamıştım. Bugün siz başkasınız. Anladığım kadarıyla pazar gününe hazırlanıyorsunuz. Sandıkları patlatmaya hazır mısınız? Bunu başaracaksınız, biliyorum." şeklinde konuştu.

Cumhur İttifakı'nın 14 Mayıs seçimlerinde Sivas'ta 5 milletvekilliğinin 4'ünü kazandığını belirten Erdoğan, "Keşke diğerini de alabilseydiniz. 5'te 5 yapabilirdiniz, fakat bunun önemi yok. Şimdi önemli olan pazar günü. Çünkü biz sizinle pazara değil, mezara gidiyoruz." dedi.

Erdoğan, altılı masada bir Sivaslı olduğunu söyleyerek, "Hızlı tren dediğimizde 'Ne gerek var?' diyordu. Ne yazık ki bay bay Kemal'in takdimini de o yaptı. İşte pazar günü onlara tam bir Osmanlı tokadı yaraşır." şeklinde ifade kullandı.

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren Hattı'nın açılışı için 26 Nisan'da Sivas'a gelmeyi planladığını ancak sağlık sorunu nedeniyle bunu gerçekleştiremediğini belirten Erdoğan, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın temsilen gelerek, yıllardır özlemle beklenen Hızlı Tren Hattı'nı hizmete açtığını hatırlattı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz de orada bizzat bulunamadığımız için, en azından müjdelerimizle Sivaslı kardeşlerimizin yanında olmak istedik. Sizin gururunuzu paylaşmak için Hızlı Tren Hattımızı bir ay boyunca ücretsiz hale getirdik." şeklinde konuştu.

Sivaslıların artık YHT (Yüksek Hızlı Tren) ile Ankara'ya 2 saat sürede, İstanbul'a 6 saat sürede gidebildiğinin altını çizen Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Nereden nereye? Yıllarca 'kara trenli' türküler söyleyen Sivas, bugün yüksek hızlı trenin konforunu yaşıyor. Hızlı trenimizin Sivas ile birlikte Yozgat'a, Kırıkkale'ye ve bölgedeki diğer tüm şehirlerimize hayırlı olmasını diliyorum. Elhamdülillah yaptık. Laf ola beri gele yok. İcraat icraat... Bay Kemal, bu işler öyle lafla olmuyor, icraat gerektiriyor. Toplam uzunluğu 405 kilometreye ulaşan bu hattan komşu illerimiz de istifade edecek. Erzincanlı ve Tokatlı vatandaşlarımız da hızlı trenin faydasını görecek. Hızlı trenin rahatlığını diğer illerimize kadar götüreceğiz. Yerköy istasyonundan Kayseri'ye de bir bağlantı hattı kuracağız. Ayrıca bu hattı Erzincan'a, Erzurum'a, Kars'a kadar uzatacağız. İnşallah oradan da Bakü-Tiflis hattına bağlayacağız."

"Londra'dan yola çıkan biri, Türkiye üzerinden Pekin'e kadar gidebilecek"

"Demir İpek Yolu" olarak isimlendirilen bu demir yolu hattıyla, bölgeye, dünya çapında öneme sahip stratejik bir soluk borusu açacaklarına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle dedi:

"Yani Londra'dan çıkan birisi, ülkemiz üzerinden Pekin'e kadar gidebilecek. Elbette tüm bunları, CHP Genel Başkanı gibi can Azerbaycan'ı devre dışı bırakarak değil, Azerbaycanlı kardeşlerimizle omuz omuza yapacağız. Nasıl 30 yıllık işgalin ardından Karabağ'ı birlikte özgürleştirdiysek, nasıl inşa ettiğimiz boru hatlarıyla Türkiye'yi doğu-batı arasında bir enerji merkezi yaptıysak, nasıl ekonomiden savunma sanayine, ticaretten kültüre kadar her alanda işbirliğimizi güçlendirdiysek, Azerbaycanlı kardeşlerimizle ulaşım altyapımızı da geliştireceğiz. İnşallah bunu da sırf birilerine şirin gözükmek için Karabağ'ı, Zengezur Koridoru'nu yok sayan CHP Genel Başkanına rağmen başaracağız."

"Sinan Bey'in kararının hayırlı olmasını diliyorum"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ın Türk cumhuriyetleri ile işbirliğinin geliştirilmesini savunan ve ikinci turda kendisini ve Cumhur İttifakı'nı destekleme kararı aldığını açıklamasının, benzer adımların son örneği olduğunu belirtti.

Erdoğan, "Sinan Bey, Türk dünyasıyla ve terörle mücadeledeki çabalarımızı yakından takip eden birisi olarak bu kararı alarak hayırlı bir adım atmıştır." şeklinde konuştu.

Sivaslı merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun mirası olan Büyük Birlik Partisi ile zaten birlikte olduklarını vurgulayan Erdoğan, "Cumhur İttifakı ortaklarıyla birlikte, Türkiye Yüzyılı'nın inşasını kesintisiz bir şekilde sürdüreceğiz. Bu bağlamda, Sivas'ı ülkemizin bir ucundan diğer ucuna giden hızlı tren hatlarının kavşak noktalarından biri haline getireceğiz. Bu hedefi, yine Sivas'ın desteği ve dualarıyla gerçekleştireceğiz, son 21 yılda olduğu gibi." ifadelerini kullandı.

“Sivas ile gurur duyuyoruz”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pir Sultan Abdal'ın "Sivas ellerinde sazım çalınır" dizelerini okuyarak şu şekilde devam etti:

"Bugün şahit olduk ki Sivas'ta sadece sazımız çalınmıyor, sadece türkülerimiz söylenmiyor, aynı zamanda aşkımız da yankılanıyor. Sivas, ayrılığın değil, buluşmanın şehri olmasıyla gurur duyduğumuz bir yerdir. Kadı Burhanettin'in, Selçuklu'nun emaneti olan Sivas'la gurur duyuyoruz. Milli mücadelenin kalbi olan Sivas'la gurur duyuyoruz. Yiğit kardeşimiz merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun memleketi olan Sivas'la gurur duyuyoruz. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu, vatan ve millet sevdalısı bir dava adamı olup, mertlik, dürüstlük ve fedakarlık gibi değerlerin simgesi bir kişilikti. Yalnız kalsa bile, Hakk'ı haykırmaktan çekinmeyen bir duruşa sahipti.

Gerektiğinde tek başına dünyaya meydan okuyabilen bir duruş sergiliyordu. 'Namlusunu millete çevirmiş tanka selam durmam' sözüyle milletimizin kalbinde ayrıcalıklı bir yer edinmişti. Rabb'im onu cennetiyle ve güzelliğiyle müşerref eylesin. Muhsin Yazıcıoğlu'nu her zaman hayırla ve minnetle anacağız. Onun Türkiye'ye, Türk demokrasisine ve milli iradenin bu topraklarda kök salmasına sağladığı katkıları asla unutmayacağız. Muhsin Yazıcıoğlu gibi değerleri yetiştiren Sivas'ın, büyük ve güçlü Türkiye'nin inşasında da öncülük ettiğini görmekteyiz. 14 Mayıs seçimlerinde Sivas bir kez daha kendine yakışanı yapmıştır."


"Cumhur İttifakı Sivas’ta yüzde 72 oy aldı"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alandaki "Dik dur eğilme hafızların duası seninle." pankartını okuyarak, "Allah razı olsun, biz de işte bu duaların yardımıyla ilerliyoruz." şeklinde konuştu.

Erdoğan, Sivas'ta Cumhur İttifakı'nın 28. Dönem Milletvekili Seçimi'nde yüzde 72 oy aldığını hatırlatarak, Sivaslılara gösterdikleri teveccüh için teşekkür etti.

Oy veren veya vermeyen her Sivaslı vatandaşın demokrasinin gücüne katkıda bulunarak sandığa gitmesinden dolayı şükranlarını dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, şu şekilde konuştu:

"Sandıkta ortaya çıkan iradenin değeri bizim için çok büyüktür. Elbette kalbimiz tüm seçmenlerin güvenini kazanmayı ister. Ancak farklı tercihlerde bulunan vatandaşlarımıza da asla küçümseyici bir bakış açısı sergilemeyiz. Özellikle CHP zihniyetinin oy vermeyen insanlarımıza 'cahil' veya 'bidon kafalı' gibi ifadelerle yaklaşması, bizim anlayışımızda yeri yoktur. Sadece istedikleri sonuç ortaya çıkmadığı için 'Milletin karnı Toggmuş' şeklinde manşet atanlar, basın özgürlüğüne veya insanlık değerlerine uymamaktadır. Bay bay Kemal, siz Togg'u yapamadınız, ama biz yaptık. Devrim otomobili dedikleri aracı 60 yıl sonra biz ürettik."

Depremzedelere yönelik hakaretleri "dibin dibi" olarak değerlendirdiklerini belirten Erdoğan, "Bu tür ahlaki çürümenin hiçbir gerekçesi olamaz. Sadece 3 ay önce eşini, çocuğunu, evini ve her şeyini kaybetmiş, yaralı bir kalbe böyle bir zulmü yapmanın hiçbir haklı sebebi olamaz. Bunu yapanların insanlıkla hiçbir ilgisi olamaz." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"14 Mayıs'tan bu yana milletimize ve depremzedelerimize yapılanlar, CHP Genel Başkanı ve yoldaşlarının yüzüne kara bir leke olarak yapışmıştır. Çıkıp milletten özür dilemek, af dilemek yerine, bu rezillikleri ısrarla görmezden gelmişlerdir. Nefret söylemlerinin üzerine gitmek yerine körüklemişlerdir. Hatalarını kabullenmek yerine bize oy veren 27 milyon insanımızı vatanı satmakla itham etmişlerdir. Siyasi üsluplarını her gün daha da çirkinleştirmişlerdir. Bunların her biri CHP Genel Başkanı'nın alnındaki o utanç lekesini giderek daha belirgin hale getirmiştir. Milletimiz, bu zihniyeti 14 Mayıs 1950'de sandığa gömmüştü. Darbelere rağmen milletimiz bu zihniyetin oradan çıkmasına 73 yıldır izin vermedi. İnşallah 28 Mayıs, ülkemizin bu çirkin dilden, zihniyetten ve siyasetçilerden kurtuluş günü olacaktır. CHP Genel Başkanı, bir kaset kumpasıyla, güya 'Gandi Kemal' olarak başladığı siyasi yolculuğunu, böylece 'Nazi Kemal' olarak bitirecektir. Bu hakaretlerin, bu densizliklerin hepsi, kaybedeceklerini anlayanların son çırpınışlarıdır. Koltuklarını korumak adına ne yaparlarsa yapsınlar, Allah'ın izniyle milletin şamarını bir kez daha yemekten kendilerini kurtaramayacaklar."

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, alandakilerin taşıdığı pankartlardan bazılarını okuyarak, "Neler bulmuşlar neler?" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083292/erdogan-azerbaycanli-kardeslerimizle-ulasim-altyapimizi-da-gelistirecegiz
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.