Erdoğan, Engin Ardıç'ın cenaze törenine katıldı

Gazeteci yazar Engin Ardıç'ın cenaze törenine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Engin kardeşimizin öyle bir özelliği vardı ki kalemi hırçın gibi görünürdü ama o hırçın gibi görünen kalem Hakk içindi, haklı içindi ve bunu da esirgemeden yapardı" dedi.
Mevlüt Peker
|
28 Mayıs 2023, Pazar - 18:34
Erdoğan, Engin Ardıç'ın cenaze törenine katıldı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, gazeteci yazar Engin Ardıç'ın İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmesi üzerine düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Barbaros Hayrettin Paşa Camisi'nde düzenlenen cenaze töreninde, merhumun eşi Sedef Ardıç ve yeğenleri İdil ve Kaan Ark'a taziyelerini iletti.

Cenaze namazında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanı sıra Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Necmeddin Bilal Erdoğan, merhumun ailesi, yakınları ve meslektaşları da yer aldı.

Cenaze namazının ardından Beşiktaş İlçe Müftüsü İsmail Yıldız, merhum için dua etti ve bir tezkiye konuşması yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, merhumun tabutu başında yaptığı konuşmada, Engin Ardıç'ın vefatı nedeniyle üzgün olduğunu ifade etti. Erdoğan, Ardıç'ı "Hakk'a ve haklıya sahip çıkan bir kalem" olarak tanımlayarak, "Acaba o köşe aynı şekilde doldurulabilecek mi? Biraz zor olduğuna inanıyorum, çünkü bu tür kalemler kolay kolay dolmaz. Yazarlar arasında kalemlerini kıranlar olduğu gibi, Engin kardeşimizin kalemi hırçın gibi görünse de aslında Hakk'ı ve haklıyı temsil ediyordu. Bu özelliğini hiç esirgemeden yerine getirirdi. Rabbim mekanını cennet eylesin." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Hiç kimse havalara girmesin. Her nefis ölümü tadacaktır. Ne bir an ileri, ne bir an geri." diyerek vakti geldiğinde herkesin emanetin sahibine teslim edileceğini vurguladı.

Engin Ardıç'ın 71 yaşında hayata veda ettiğini belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rabbim'den kendisine rahmet, ailesine ve sevenlerine sabır diliyoruz. Rabbim mekanını cennet eylesin inşallah." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasının ardından dua ederek camiden ayrıldı.

Engin Ardıç'ın naaşı Kilyos Mezarlığı'nda defnedilmek üzere götürüldü.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2083892/erdogan-engin-ardicin-cenaze-torenine-katildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.