Prens Harry: Daktilonuz daha ne kadar parmaklarınıza kan bulaştıracak?

İngiltere Kraliyet ailesinde 130 sene sonra bir ilk yaşanıyor. Tanık olarak hakim karşısına çıkan Prens Harry, gazetecilere ve editörlere, “Daktilonuz daha ne kadar parmaklarınıza kan bulaştıracak?" diye sordu.
Mevlüt Peker
|
06 Haziran 2023, Salı - 22:48
Prens Harry: Daktilonuz daha ne kadar parmaklarınıza kan bulaştıracak?

İngiltere Kraliyet ailesinin üyesi ve Oscar ödüllü ünlü sinema oyuncusu Prens Harry, Mirror Group Newspapers (MGN) yayıncısına açtığı tazminat davası kapsamında tanık olarak ifade verdi. Mahkeme kayıtlarına göre, Prens Harry'nin ifadesiyle birlikte taraflar arasında bir uzlaşma sağlandığı ve jüri seçiminin iptal edildiği belirtildi.

Prens Harry, İngiltere Kraliyet ailesinde 130 yıl sonra bir ilke imza atarak mahkemede tanık sıfatıyla yer aldı. 50 sayfalık yazılı ifadesinde, basının kendisine ve ilişkilerine zarar verdiğini, özel hayatına izinsiz müdahale edildiğini ve basının kız arkadaşlarıyla olan ilişkilerini yok etmeye çalıştığını ifade etti. Ayrıca, annesi Prenses Diana'nın özel hayatına izinsiz girilmesinin kendisini kötü hissettirdiğini söyledi.

Prens Harry, magazin dergilerinin kendisi ve eşi Meghan'ın özel hayatlarına yönelik taciz ve nefreti kışkırttığını belirterek, bazı gazetecileri ve editörleri suçladı. Mahkeme sırasında, "Daktilonuz daha ne kadar parmaklarınıza kan bulaştıracak?" ifadesini kullandı.

Prens Harry'nin avukatı Andrew Green tarafından çapraz sorguya çekilen MGN'nin avukatı, Prens Harry'e özür dileyerek gazetecilerin eylemlerinin tamamen yasa dışı olduğunu kabul etti. Ayrıca, MGN adına Harry'den kişisel olarak özür diledi.

Prens Harry, 1996 ile 2010 yılları arasında yayınlanan yaklaşık 140 makalenin hukuka aykırı yöntemlerle elde edilen bilgiler içerdiğini belirtti ve bunlardan 33'ünün Yüksek Mahkeme'de incelenmesini talep etti.

Bu duruşma, 1891'den bu yana bir kraliyet üyesinin bir mahkemede ifade verdiği ilk kez olarak kaydedildi. Prens Harry'nin ifade verme süreci yarın da devam edecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2085075/prens-harry-daktilonuz-daha-ne-kadar-parmaklariniza-kan-bulastiracak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.