Prens Harry: Telefon dinleme benden gizlendi

İngiltere Kralı 3. Charles'ın oğlu Prens Harry, İngiltere’nin ünlü gazetelerinin bağlı olduğu ANL’ye (Associated Newspapers Limited) karşı telefon dinleme ve özel hayatın gizliliği davasını, Kraliyet ailesinin konuyu kendisinden gizlemesi sebebiyle geç açtığını kaydetti.
Mevlüt Peker
|
29 Mart 2023, Çarşamba - 20:57
Prens Harry: Telefon dinleme benden gizlendi

Ünlü isimlerin ve siyasetçilerin ANL'ye karşı açtığı telefon dinleme ve özel hayatın gizliliğinin ihlali davası bugün de devam etti. Prens Harry, Elizabeth Hurley ve Elton John'un da aralarında bulunduğu davacılar, ANL aleyhinde Ekim 2022'de dava açarak, "menfur suç eylemleri" sonucunda "ağır mahremiyet ihlallerine" uğradıklarını ve özel bilgilerinin kötüye kullanıldığını savunmuştu. Davanın 3. gününde ifadesini mahkemeye yazılı veren Prens Harry, ANL'nin iddialara konu olan olaylara ilişkin yasal süre içinde başvuru yapılmadığı için zaman aşımı talebine yanıt verdi.

Kraliyet ailesinin kendisinden konuyu gizlediği için iddialardan geç haberdar olduğunu ve davayı da bu yüzden geç açtığını aktaran Prens Harry, basınla hiçbir zaman iyi bir ilişkisi olmadığını belirtti. "Kurumun bir üyesi olarak basına karşı politikamız, şikayet etme ve açıklama yapma şeklindeydi. Alternatif yoktu. Bunu kabul etmek durumunda kaldım." dedi.

Prens Harry, telefon dinleme ve "hackleme" olaylarına ilişkin haberleri görse de çevresindeki insanların nasıl hedef alındığını fark edemediğini ancak eşi Meghan Markle'a yönelik ırkçı ve saldırgan yayınlardan sonra adım atmak gerektiğine karar verdiğini kaydetti. Ünlü isimlerle birlikte Prens Harry'nin de avukatlığını yapan David Sherborne ise ANL'nin haberlerine konu olan pek çok bilginin yasal olmayan yollarla ele geçirildiğini söyledi.

ANL'nin avukatı Adrian Beltrami ise bazı olayların yasal süre olan 6 yıl içinde dava edilmediği için zaman aşımına uğradığını belirtti. Beltrami, 2012'de Prens Harry'nin News of the World'e açtığı davayı hatırlatarak, bu dava sonucunda Prens'in telefonunun hacklendiğinin ortaya çıktığını ancak Harry'nin harekete geçmediğini vurguladı.

Prens Harry, Ekim 2022'de açtığı davanın yanı sıra, daha önce de İngiliz The Mail On Sunday gazetesine iftira davası açmış ve Temmuz 2022'de kazanmıştı. Ayrıca Prens Harry, 4 Ekim 2019'da da telefon mesajlarını "hackledikleri" gerekçesiyle The Sun, Daily Mirror ve artık faaliyette olmayan News of the World gazetelerini dava etmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2076936/prens-harry-telefon-dinleme-benden-gizlendi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.