Prigojin'den Putin'in sözlerine yanıt

Rusya'da Kremlin ile paralı asker grubu Wagner arasında ipler koptu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, "Karşılaştığımız şey ihanettir, hesap verecekler" sözlerine Wagner lideri Yevgeny Prigojin, "Teslim olmak niyetinde değiliz" dedi.
Onur Çetinkaya
|
24 Haziran 2023, Cumartesi - 12:39
Prigojin'den Putin'in sözlerine yanıt

Rusya adım adım iç savaşa sürükleniyor. 

Prigojin'in Rus ordusunu Wagner'e saldırı düzenlemekle suçlayıp karşılık vermekle tehdit etmesinin ardından gelinen son nokta Rusya'da darbe ve isyanın fitili ateşlenmek üzere.

Wagner lideri, Rusları sokağa çağırırken Rusya Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise kimsenin sokağa çıkmamasını istedi.

"Cezasız kalmayacak"

Başkaldıran paralı asker grubu için sert konuşan Putin,  "Böyle kalkışmalar ülkemizi sırtından bıçaklamaktır. Silahlı ayaklanma ve herhangi bir iç ayaklanma Rusya'ya halkımıza bir darbedir. Bunun cezasını vereceğiz. Cezası ağır olacaktır." ifadelerini kullandı.

"Teslim olmak niyetinde değiliz"

Rus yönetimine isyan eden Wagner'in kurucusu Prigojin," Hiçbir Wagner savaşçısı kendisini suçlu görerek devlet başkanı veya FSB'nin talebiyle teslim olmak niyetinde değil" dedi.

Vatana ihanet hususunda Devlet Başkanı tamamen yanılıyor diyen Prigojin," Biz vatanseveriz. Savaştık ve savaşıyoruz." şeklinde açıklama yaptı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2087478/prigojinden-putinin-sozlerine-yanit
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.