Cebeci Askeri Şehitliği'nde hüzünlü anlar

Şehit yakınları ve gaziler, Kurban Bayramı arifesinde Cebeci Askeri Şehitliği'ne ziyarette bulunarak dualar etti.
Ankara Masası
|
27 Haziran 2023, Salı - 15:19
Cebeci Askeri Şehitliği'nde hüzünlü anlar

Kurban Bayramı arifesinde, Ankara'daki Cebeci Askeri Şehitliği'ne gelen şehit aileleri ve gaziler, bayraklarla donatılan mezar taşlarını yıkayıp dua etti, Kur'an-ı Kerim okudu ve mezarlara karanfiller bıraktı.

Afyonkarahisar’da 2012 yılında meydana gelen askeri mühimmat deposunun patladığı olayda şehit olan Astsubay Kıdemli Çavuş Murat Düger’in babası Haydar Düger, bayramlarının her zaman şehitlikte geçtiğini dile getirdi.

"Binlerce kez şükürler olsun"

Haftanın 3-4 günü şehitliğe gelerek oğlunun kabrinin başında durduklarını söyleyen Düger, "Çocuklarımızın mezarlarının bakımlarını yapıyoruz. Gelen gidenden Allah razı olsun. Bizi hatırlayan, değer veren herkese teşekkür ederim. Şehidimiz Selçuk Üniversitesi’ni bitirdi. Kendi yazılım firmasında çalışırken astsubay olarak askeriyeye hizmet etmeyi düşündü. 2009 yılında astsubay oldu. Afyonkarahisar’da 3 yıldır görevliydi.  Kendisi vatan aşkıyla yanan bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıydı. Askerliği çok sevdiği için yemin töreninden sonra şu sözünü unutamıyorum, 'baba, Allah şu elbiseyi bana giymeyi nasip etti, binlerce kez şükürler olsun'" ifadelerini kullandı.

Düger, vatandaşlara şehit ailelerini anlamaları için empati yapmaları gerektiğini kaydederek, "Şehit aileleri daha fazla yaralı. Bu zamana kadar devletin yapmış olduğu her hizmetten memnunuz. Bize her zaman ziyarette bulunuyorlar. Herkese teşekkür ediyorum, Allah razı olsun. Bizim en çok ihtiyacımız şefkat. Bizi anlamalarına çok ihtiyacımız var. Biz her zaman duygusalız da, bayramlarda bu daha üst seviyeye geliyor" diye konuştu.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2087869/cebeci-askeri-sehitliginde-huzunlu-anlar
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.