Putin: Kur’an-ı Kerim’e saygısızlık Rusya’da suçtur

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kurban Bayramı vesilesiyle yaptığı bir ziyarette kendisine Kur’an-ı Kerim hediye edilmesi üzerine Kur'an-ı Kerim'e yönelik saygısızlığın Rusya'da suç olduğunu vurguladı.
Mevlüt Peker
|
28 Haziran 2023, Çarşamba - 21:33
Putin: Kur’an-ı Kerim’e saygısızlık Rusya’da suçtur

Kurban Bayramı’nın ilk günü olan bugün İsveç’te Kur’an-ı Kerim’in iki provokatör (Salwan Momika) tarafından ayaklar altına alınıp tekmelendikten sonra yoğun güvenlik önlemleri altında yakılması dünya gündemine otururken, Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, bazı ülkelerde Kur'an-ı Kerim'e yapılan saygısızlığın suç olarak görülmediğine vurgu yaparak, "Bizim ülkemizde ise bu, hem anayasaya göre hem de ceza kanununa göre suçtur." hatırlatmasında bulundu.

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya Federasyonu'na bağlı Dağıstan Özerk Cumhuriyeti'nin Derbent kentini ziyaret etti.

Derbent'in tarihi camisine de ziyarette bulunan Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, Dağıstanlı Müslümanların temsilcileriyle bir araya gelerek Kurban Bayramlarını kutladı.

Tüm Müslümanların Kurban Bayramı'nı tebrik eden Rusya lideri Vladimir Putin'e Kur'an-ı Kerim armağan edildi.

Hediye için teşekkür eden Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin şöyle devam etti:

"Kur'an-ı Kerim, Müslümanlar için kutsaldır ve diğerleri için de kutsal olmalıdır. Biz başka ülkelerde farklı şekilde davranıldığını biliyoruz. İnsanların dini duygularına saygı göstermiyorlar ve bunun da suç olmadığını söylüyorlar. Bizim ülkemizde ise bu, hem anayasaya göre hem de ceza kanununa göre suçtur. Biz her zaman bu kurallara bağlı kalacağız."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2088007/putin-kuran-i-kerime-saygisizlik-rusyada-suctur
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.