Futbol dünyasının en iyi 100 ismi açıklandı

İspanya spor medyasının önde gelen kuruluşlarından Marca, geçen sezon Avrupa'da en iyi performans gösteren 100 futbolcu listesini yayınladı. İlk sıraya Erling Haaland'ı koyan Marca, Türkiye Ligi'nde forma giyen 2 futbolcuya da listede yer verdi.
Ersin Küçükbarak
|
30 Haziran 2023, Cuma - 16:37
Futbol dünyasının en iyi 100 ismi açıklandı

Marca, geçen sezonun en iyi 100 futbolcusu listesini yayınladı. Listede ilk sırada Manchester City'nin Norveçli süper yıldızı Erling Haaland yer aldı.

2. sırada Inter Miami'ye giden efsane Lionel Messi, 3. sırada Real Madrid'in Brezilyalı genç süper yıldızı Vinicius, 4. sırada Kylian Mbappe, 5. sırada ise bir başka City futbolcusu Kevin De Bruyne yer aldı.

İlkay Gündoğan ilk 10’da

Listede bu yaz Barcelona'ya transfer olan İlkay Gündoğan ise 9. sırada yer aldı.

Manchester City'den 8, Real Madrid'den 9 futbolcu listeye girmeyi başardı. Şampiyonlar Ligi finalisti Inter'den 5 oyuncu listeye girebilirken 33 yıl sonra Serie A'yı kazanan Napoli listeye 4 futbolcu sokabildi. Bu oyunculardan Osimhen ile Kvara ise kendilerine ilk 10'da yer buldular.

Kim Min-Jae de listede

Sezonu Napoli'de tamamlayan ve bu yaz Bayern Münih'e transfer olan eski Fenerbahçeli Kim Min-Jae ise 42. sırada yer alarak ilk 50'ye girebilen az sayıdaki savunma oyuncusundan biri oldu.

Milli takımdan 1, Süper Ligden 2 futbolcu

Listede A Milli Futbol Takımı'nda forma giyen oyunculardan yalnızca Orkun Kökçü girebildi. Geçen sene Feyenoord'da gösterdiği performansla Hollanda'da yılın futbolcusu seçilen ve 30 milyon Euro'ya Benfica'ya transfer olan Kökçü 84. sırada yer aldı.

Türkiye Ligi'nde forma giyen 2 futbolcu da listeye girmeyi başardı. Geçen seneyi gol kralı olarak tamamlayan Enner Valencia 86. sırada yer alırken takımının şampiyonluğunda büyük pay sahibi olan Mauro Icardi ise 91. sırada yer aldı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2088119/futbol-dunyasinin-en-iyi-100-ismi-aciklandi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.