Erdoğan: İnşa süreci başlayan konut sayısı 180 bin

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısının ardından yaptığı açıklamada deprem bölgesinde şimdiye kadar inşa süreci başlayan konut ve köy evi sayısının 180 bini bulduğunu bildirdi.
Mevlüt Peker
|
03 Temmuz 2023, Pazartesi - 19:10
Erdoğan: İnşa süreci başlayan konut sayısı 180 bin

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen Kabine Toplantısı sona erdi.

Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, deprem bölgesinde şimdiye kadar inşa süreci başlayan konut ve köy evi sayısının 180 bini bulduğunu açıkladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kabine Toplantısı sonrası yaptığı açıklamadan öne çıkan ifadeler şöyle:

"(Deprem bölgesinde) Şimdiye kadar inşa süreci başlayan konut ve köy evi sayısı 180 bini buldu."

"Ekim-Kasım aylarından itibaren deprem konutlarını teslim etmeye başlıyoruz."

"İsveç’te Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırının hiçbir insani temelle bağdaşması mümkün değil. Bu nefret suçunun polis korumasında işlenmesi çok vahim."

"Nasıl kiliseyi, havrayı veya bir başka inancın mabedini ateşe vermek özgürlük değilse Kur'an-ı Kerim'i yakma diye bir özgürlük de olamaz."

"Dünyanın gelişmiş hiçbir bölgesinde insanların kutsallarına yönelik saldılar düşünce hürriyeti olarak nitelendirilemez. Kur'an-ı Kerim'e saldırı nefret suçudur. İnanca saldırı düşünce özgürlüğü kapsamına sokulamaz."

"(İsveç'te Kur'an yakılması) Konu kendi güvenlikleri olunca hukuk tanımayanlar sıra Müslümanların kutsallarına gelince birden fikir özgürlüğünü hatırlıyorlar"

"Mora'daki yüzlerce kişinin ölümü Titanik'i görmeye giden 5 zengin kadar gündem olmadı."

"(Fransa'daki olaylar) Şiddet şiddeti doğurmuş, bugünkü hadiseleri tetiklemiştir. Tarih boyunca olduğu gibi bugün de rüzgar ekenler fırtına biçmektedir."

"Endişe ile karşıladığımız son hadiselerin daha fazla kan akmadan, şiddet sarmalı daha fazla büyümeden bir an önce sona ermesini diliyoruz."

"Teröristlere alan açarak, şehrin meydanlarını teröristlere tahsis ederek Türkiye'nin dostluğunun kazanılmayacağını artık herkesin kabullenmesi gerekiyor."

"Bizim, tehdit, tahrik siyasetine, aba altında sopa gösterme kurnazlığına da teslim olmayacağımızı tüm dünya bilir, bilmelidir."

"Sıfır ve ikici el araç fiyatlarında oluşan balonu yakından takip ediyoruz. Bu meselenin üstüne gideceğiz."

"(Konut kira artışlarına yüzde 25 sınırı) Temmuz ayında yenilenecek konut kira sözleşmeleri için de aynı sınır uygulanmaya devam edecektir."

"9 günlük bayram tatiline rağmen dış ticaret rakamlarında güzel haberler geliyor. Yıl sonu hedefimiz olan 265 milyar dolara ulaşacağımız kanaatindeyim."

"Türkiye Aile Destek Programı'nı bu yıl da devam ettirme kararı aldık."

"(Memur ve emekli maaşı zammı) 5 Temmuz'da 6 aylık enflasyon oranlarının belli olmasıyla, memur ve emeklilerimize verdiğimiz sözleri yerine getireceğiz."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2088441/erdogan-insa-sureci-baslayan-konut-sayisi-180-bin
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.