İYİ Parti, ÖTV zamları için Danıştay’da dava açtı

İYİ Parti, ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) zamları ile ilgili Cumhurbaşkanı Kararı'nın iptal edilmesi için Danıştay’da dava açtı.
Mevlüt Peker
|
18 Temmuz 2023, Salı - 21:18
İYİ Parti, ÖTV zamları için Danıştay’da dava açtı

İYİ Parti, Danıştay’da dava açarak, ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) zamlarını içeren Cumhurbaşkanı Kararı'nın iptalini ve yürütmesinin durdurulmasını istedi.

İYİ Parti'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Resmi Gazete’nin 16 Temmuz 2023 tarihli sayısında yayımlanan 7390 sayılı Cumhurbaşkanı Kararı ile ÖTV (Özel Tüketim Vergisi) tutarlarının tekrar belirlendiği anımsatıldı.

Cumhurbaşkanı Kararı’nın Anayasa'ya aykırı olduğu iddia edilen dava dilekçesinde İYİ Parti, bu sebeple Cumhurbaşkanı Kararı'nın iptal edilmesini ve yürütmesinin durdurulmasını istedi.

İYİ Parti Sözcüsü Prof. Dr. Kürşad Zorlu da sosyal medya platformu Twitter’daki @zorlu77 mavi tik onaylı hesabından yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti:

“Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne ait olan vergi yetkisini adeta bir yetki devri gerçekleştirerek Türk milletine karşı ölçüsüz bir şekilde kullanan Cumhurbaşkanı Kararına yönelik olarak, Toplumsal Politikalar Başkanımız Ece Güner ve Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanımız Ahmet Zeki Üçok tarafından bugün Danıştay’da iptal davası açılmıştır. 

Vatandaşımızı nefes alamaz hale getiren yeni vergilere ve zamlara karşı İYİ Parti olarak tüm imkanlarımızı kullanarak mücadelemizi her mecrada sürdüreceğiz. 

Kamuoyuna saygılarımzla.”

http://www.ankaramasasi.com/haber/2090573/iyi-parti-otv-zamlari-icin-danistayda-dava-acti
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.