Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e saldırılar sürüyor

Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da İslam dini mensubu Müslümanların kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'e yönelik aşağılık saldırılar devam ediyor.
Mevlüt Peker
|
25 Temmuz 2023, Salı - 19:12
Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e saldırılar sürüyor

Danimarka'da faaliyet gösteren İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi "Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)" adlı grubun üyeleri, bugün önce Mısır'ın, daha sonra da Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde provokatif eylemlerde bulundu. Grup üyeleri, Kur'an-ı Kerim'i yakarak İslam'a hakaret içeren sloganlar attı ve sosyal medya hesaplarından canlı yayın yaptı.

Grup, Kur'an-ı Kerim'i yakma eylemini öncesinde sosyal medyada duyurmuş ve Mısır Büyükelçiliği önünde gerçekleştireceğini açıklamıştı. Ardından Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önüne gelerek Kur'an-ı Kerim'i yaktılar. Üstelik yakmadan önce Kur'an-ı Kerim'in üzerine ayakkabı ile oyuncak bir domuz koyarak provokatif bir hareket sergilediler.

Her iki olay da polisin yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşti. Ancak daha önceki tarihlerde de benzer provokasyonlar gerçekleştirilmişti. Grup, 22 Temmuz'da Irak'ın Kopenhag Büyükelçiliği önünde ve 24 Temmuz'da sırasıyla İran ve Irak'ın Büyükelçilikleri önünde Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Danimarka hükümeti, daha önce yapılan bu tür eylemleri kınamış ve 22 Temmuz ve 24 Temmuz'da gerçekleşen Kur'an-ı Kerim'in yakılması olaylarına ilişkin açıklamalarda bulunmuştu. Ancak provokasyonların ardı kesilmemiş ve bugün Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği de benzer bir saldırıya maruz kalmıştı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2091578/danimarkada-kuran-i-kerime-saldirilar-suruyor
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.