Danimarka’da Türk elçiliği önünde Kur’an-ı Kerim’e saldırı

Danimarka'nın başkenti Kopenhag’da Türkiye’nin büyükelçiliği önünde İslam dininin kutsal kitabı Kur'an-ı Kerim'e polis koruması altında saldırı düzenlendi.
Mevlüt Peker
|
02 Ağustos 2023, Çarşamba - 19:02
Danimarka’da Türk elçiliği önünde Kur’an-ı Kerim’e saldırı

Danimarka'da Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim'e yönelik bir saldırı gerçekleşti.

İslam karşıtı ve aşırı milliyetçi "Danske Patrioter (Danimarkalı Vatanseverler)" adlı bir grup, başkent Kopenhag'da bugün de Kur'an-ı Kerim'e yönelik provokatif eylemlerde bulundu.

Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde toplanan bu grup, İslam'a hakaret içeren sloganlar atmış ve Kur'an-ı Kerim'i yakmıştır. Ayrıca, İslam karşıtı ve Türk ürünlerini boykot çağrısı yapan pankartlar açmışlardır.

Bu provokasyon da tıpkı diğerleri gibi polis koruması eşliğinde gerçekleşti.

İsveç ve Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar

Son dönemde İsveç ve Danimarka'da Kur'an-ı Kerim'e yönelik provokasyonlar artarken, bu eylemlere verilen izinler büyük tepki çekiyor.

Danimarkalı aşırı sağcı politikacı ve Sıkı Yön Partisi lideri Rasmus Paludan, 2022'de Paskalya tatili boyunca İsveç'in Malmö, Norköpin, Jönköping kentleri ile başkent Stockholm'de Kur'an-ı Kerim yakma eylemlerini sürdürmüştü.

Bununla da kalmayarak, Paludan, Türkiye'nin Stockholm Büyükelçiliği ve Kopenhag Büyükelçiliği önünde de Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Benzer şekilde, Stockholm'de Irak asıllı Salwan Momika da polis koruması altında Kur'an-ı Kerim yakmıştı.

Danimarka'daki İslam düşmanı ve aşırı milliyetçi bir grup da Türkiye'nin Kopenhag Büyükelçiliği önünde Türk bayrağına ve Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılar düzenlemişti.

Bu provokasyonlar, polis koruması eşliğinde ve yetkili makamlardan izin alınarak yapılmış olmasına rağmen, Türkiye ve diğer ülkelerden büyük tepki toplamıştı.

Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırılarla ilgili olarak İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) 31 Temmuz'da 18. Olağanüstü Dışişleri Bakanları toplantısını gerçekleştirmiş ve bu olaylarla eş zamanlı olarak Danimarka ve İsveç'te tepki gösterilmişti.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda da, kutsal kitaplara yönelik şiddeti uluslararası hukukun ihlali olarak tanıyan ve bu tür eylemleri şiddetle kınayan bir karar tasarısı kabul edilmişti.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2092623/danimarkada-turk-elciligi-onunde-kuran-i-kerime-saldiri
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.