Erdoğan, Abbas’ı resmi törenle karşıladı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı resmi törenle karşıladı.
Mevlüt Peker
|
25 Temmuz 2023, Salı - 18:22
Erdoğan, Abbas’ı resmi törenle karşıladı

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı resmi ziyaret kapsamında Türkiye'ye gelen konuğunu Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen resmi bir törenle karşıladı.

Mahmud Abbas'ın makam aracı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki caddeye ulaştığında süvariler tarafından karşılandı ve protokol kapısına kadar eşlik edildi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin ana giriş kapısında karşıladı.

Törende her iki ülke milli marşı, 21 pare top atışı eşliğinde çalındı. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türkçe olarak Muhafız Alayı Tören Kıtası'nı "Merhaba asker" diyerek selamladı.

Tören alanında, Türk tarihinde kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.

Törenden sonra, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Türk ve Filistin bayrakları önünde gazetecilere poz verdi.

Törende Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, MİT Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Büyükelçi Akif Çağatay Kılıç ve Ankara Valisi Vasip Şahin de hazır bulundu.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, baş başa görüşme yapacak ve görüşmenin ardından ortak bir basın toplantısı düzenleyecek.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'a onuruna resmi bir akşam yemeği verecek.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2091573/erdogan-abbasi-resmi-torenle-karsiladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.