Erdoğan, Abbas ile Netanyahu’yu ağırlayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu Türkiye’de ağırlayacak.
Mevlüt Peker
|
20 Temmuz 2023, Perşembe - 22:43
Erdoğan, Abbas ile Netanyahu’yu ağırlayacak

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ı aynı hafta içerisinde Türkiye’de ayrı ayrı misafir edecek.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle Türkiye’ye gelecek olan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, güncel konular, bölgesel meseleler ve küresel durum hakkında fikir teatisinde yapacak.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın, 25 Temmuz 2023 Salı günü yapacağı Türkiye ziyaretinde, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yapacağı resmi görüşmelerde, iki ülke (Türkiye-Filistin) arasındaki ilişkiler, Filistin-İsrail ihtilafı bağlamındaki son durum ile diğer güncel gelişmeler, bölgesel ve uluslararası konular değerlendirilecek. Türkiye ile kardeş ve dost ülke Filistin Devleti arasındaki iş birliğinin daha da geliştirilmesi için atılabilecek adımlar da görüşmede ana gündem maddelerinden biri olacak.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’yu ise 28 Temmuz 2023 Cuma günü Türkiye’de ağırlayacak. Ziyaret çerçevesinde yapılacak ikili görüşmelerde, iki ülke (Türkiye-İsrail) arasındaki ikili ilişkiler bütün boyutlarıyla gözden geçirilecek; Türkiye-İsrail arasında iş birliğinin geliştirilmesi hedefiyle atılabilecek adımlar değerlendirilecek.

Görüşmelerde, Türkiye-İsrail ilişkilerinin yanı sıra güncel gelişmeler, bölgesel meseleler ve uluslararası konulara ilişkin de fikir alışverişinde bulunulması bekleniyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2090882/erdogan-abbas-ile-netanyahuyu-agirlayacak
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.