Erdoğan: Bağımsız Filistin devletinin kurulması şart

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile birlikte ortak basın toplantısı düzenledi.
Mevlüt Peker
|
25 Temmuz 2023, Salı - 20:10
Erdoğan: Bağımsız Filistin devletinin kurulması şart

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'ye resmi ziyarette bulunmak için dün başkent Ankara’ya gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleşen baş başa ve heyetler arası görüşmeler sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

Kutsal mekanların tarihi statükosunun değiştirilmesine yönelik eylemlerin kabul edilmesinin mümkün olmadığını, Filistinlilerin birlik ve uzlaşısının, bu süreçteki temel unsurlardan olduğunu belirten Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) parametreleri temelinde, 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulmasının tüm bölgenin barış ve istikrarı için şart olduğunu ifade etti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkan ifadeler şu şekilde:

"Kutsal mekanların tarihi statükosunun değiştirilmesine yönelik eylemleri kabul edemeyiz. Filistinlilerin birlik ve uzlaşısı, bu süreçteki temel unsurlardandır"

"BM parametreleri temelinde 1967 sınırlarında başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulması tüm bölgemizin barış ve istikrarı için şarttır"

Mahmud Abbas

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın konuşmalarından dikkat çeken bölümler ise şöyle:

"Türkiye'nin Kudüs'ü savunarak, Filistin halkının bağımsızlığı için verdiği desteği önemsiyoruz"

"Sizlere (Cumhurbaşkanı Erdoğan), Türk devletine ve Türk halkına, Filistin davasının yanında yer aldığınız için minnettarlığımızı ifade ediyoruz"

http://www.ankaramasasi.com/haber/2091583/erdogan-bagimsiz-filistin-devletinin-kurulmasi-sart
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.