Türk askerinden Kosova’da askeri eğitim desteği

KFOR (Kosova Barış Gücü) bünyesinde görevli Türk Temsil Heyeti Başkanlığı tarafından, FSK (Kosova Güvenlik Gücü) askerleri için 3 haftalık "Piyade Silahlarının Kullanımı ve Bakımı" eğitimi verildi.
Mevlüt Peker
|
28 Temmuz 2023, Cuma - 19:07
Türk askerinden Kosova’da askeri eğitim desteği

FSK (Kosova Güvenlik Gücü) tarafından basına dağıtılan bildiride, Kosova Güvenlik Gücü ile Türk Silahlı Kuvvetleri arasındaki iş birliği kapsamında düzenlenen eğitimde, askerlerin, farklı kalibrelere sahip hafif ve ağır topçu silahların yanı sıra el bombalarının bakımı ve kullanımı ile ilgili bilgi sahibi olduğu ifade edildi.

Kosova Güvenlik Gücü’nün bildirisinde, "Eğitimin uygulanması sırasında katılımcılar, teorik hazırlıkların yanı sıra eğitimde öğrendikleri her türlü silah kullanma ve belirli hedeflere atış yapma becerisini de sergilediler.” denildi.

Ayrıca Kosova Güvenlik Gücü’nün bildirisinde, eğitmenlerin gösterdiği özveriyle Kosova Güvenlik Gücü askerlerinin piyade silahlarının güvenli kullanımı hususunda yüksek seviyede profesyonellik ve beceri kazanmasına katkı sağlandığı dile getirildi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2091993/turk-askerinden-kosovada-askeri-egitim-destegi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.