Mehmet Uçum kimdir ?

25. dönem Kars milletvekili olan hukukçu Mehmet Uçum kimdir? Serbest avukatlık ve İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi sözcülüğünde bulunan Mehmet Uçum nereli kaç yaşında?
Ankara Masası
|
04 Ağustos 2023, Cuma - 18:11
 Mehmet Uçum kimdir ?

Mehmet Uçum,19 Mayıs 1965'te Kars'ta dünyaya gelmiştir. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni ardından yüksek lisansını ve doktorasını aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü Çalışma Ekonomisi Bölümünü bitirmiştir. Serbest avukatlık yapmaktadır.

Mehmet Uçum, İstanbul Barosu bünyesinde Çalışma Hukuku Komisyonu Kuruculuğu ve Başkanlığı, Adli Yargıda Yolsuzluk Araştırması Proje Koordinatörlüğü, Faili Meçhul Cinayetler ve Kayıpları Araştırma Projesi Koordinatörlüğü görevlerinde bulunmuştur. Uçum, ayrıca  Deprem ve Hukuk Çalışmaları Koordinatörlüğü, İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi Kurucu Üyeliği ve Sözcülüğü, İstanbul Barosu İnsan Hakları Merkezi Kurucu Üyelik ve Sözcülüğü görevlerinde bulunmuştur

Mehmet Uçum, TMK mağduru çocuklara ilişkin sorunun hukuki alanında çalışmalar sürdürmüştür. Yeni Anayasa Platformu ile Demokratik Açılıma Yurttaş Katkısı Platformunu kurucusu ve sözcüleri arasındadır ayrıca TESEV üyesidir. Akil İnsanlar Heyeti Doğu Anadolu Grubu Üyesi olarak da görev yapmıştır.

Mehmet Uçum, Kamusal Politika ve Demokrasi Çalışmaları Derneğinin Kurucu Başkanıdır aynı zamanda derneğin üyesidir. Uçum, TBMM 25. dönem Kars milletvekilidir. Evli ve bir çocuk babası olan Uçum, Cumhurbaşkanı başdanışmanlığına atanmıştır.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2092969/mehmet-ucum-kimdir-
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.