Uçum-Tayyar tartışmasına Metiner de katıldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'un yeni anayasa konusundaki açıklamalarına eski milletvekillerinden tepki sürüyor.
Ankara Masası
|
26 Mayıs 2022, Perşembe - 20:25
Uçum-Tayyar tartışmasına Metiner de katıldı

Ak Paprti MKYK Üyesi Şamil Tayyar, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum'a sosyal medya hesabı üzerinden tepki göstermişti. Tayyar'a Mehmet Metiner'den de destek geldi.

Mehmet Uçum, geçen hafta yaptığı açıklamada; "Ben solcu bir adamım. Atatürk benim kırmızı çizgimdir. Yeni anayasa da laiklik ve Atatürk üzerine kurulacak" ifadelerini kullanmıştı.

Şamil Tayyar, bu sözlere "Bu nasıl bir özgüven? Nasıl bir şımarıklık?" diyerek tepki göstermişti. Tayyar, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda; "AK Parti’nin bir lideri var. Karar organı MKYK var. Bir parlamento var. AK Parti’nin parlamentoda bir grubu var. Sanki hepsinin üzerinde, tek karar vericiymiş gibi hüküm cümlesi kuruyor. Bu nasıl bir özgüven?" mesajını paylaşmıştı.

Şamil Tayyar'a Eski Ak Parti Milletvekili Mehmet Metiner'den de destek geldi. Sosyal medyadan Tayyar'a destek mesajı paylaşan Metiner; "Aynen katılıyorum kardeşim. Uçum’un söylediklerini de üslubunu da kabule değer bulmuyorum. AK Parti bu değil. Reis’e ölümüne bağlı olanların anlayışı da tarzı da bu değil. Reis bilsin ki rahatsızlık had safhada." dedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/1532931/ucum-tayyar-tartismasina-metiner-de-katildi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.