Cunta, Nijer’in Paris Büyükelçisi’ni de görevden aldı

Seçimle göreve gelen hükümeti yıkarak ülkenin cumhurbaşkanını alıkoyan askeri cunta, dün Fransa’nın ülkedeki tüm televizyon ve radyo yayınlarını durdurduktan sonra bugün de Paris Büyükelçisi’ni görevden aldı. Nijer'in Paris Büyükelçisi, "Görevime devam ediyorum" dedi.
Mevlüt Peker
|
04 Ağustos 2023, Cuma - 18:21
Cunta, Nijer’in Paris Büyükelçisi’ni de görevden aldı

Nijer'deki askeri darbe sonrasında ülkenin Paris Büyükelçisi Aichatou Boulama Kane'nin görevden alındığı açıklandı. Ancak Kane, darbecilerin bu kararının geçerli olmadığını vurgulayarak, seçilmiş ve meşru Cumhurbaşkanı Muhammed Bazum tarafından atandığına dikkat çekti. Dolayısıyla görevine devam edeceğini belirtti.

Büyükelçi Kane, kendisine görevden alındığı bilgisinin mektupla ulaştığını ifade etti ve Cumhurbaşkanı Bazum ile telefonda konuştuğunu ve kendisine "görevine devam et" dediğini aktardı.

"Vatanı Koruma Ulusal Konseyi (CNSP)" adlı darbeci grup, Nijer'in Abuja, Paris, Lome ve Washington büyükelçilerinin görevine son verildiğini dün devlet televizyonundan duyurmuştu.

Hatırlanacağı üzere, Nijer'de 26 Temmuz'da Cumhurbaşkanı Bazum, Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı unsurlarınca alıkonulmuş ve darbe gerçekleşmişti. Darbe sonrasında Cumhurbaşkanı Bazum'un şahsi konutunda tutulduğu ancak telefon görüşmelerine izin verildiği biliniyor. Darbenin liderliğini üstlenen CNSP'nin başındaysa Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı General Abdurrahmane (Ömer) Tchiani bulunuyor.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2092971/cunta-nijerin-paris-buyukelcisini-de-gorevden-aldi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.