Nijerya Senatosu “Nijer’e askeri müdahaleye” izin vermedi

Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu, Nijer’deki cunta rejimine askeri müdahale için Nijerya Senatosu’na gitmişti. Senato bu talebi geri çevirdi.
Mevlüt Peker
|
05 Ağustos 2023, Cumartesi - 22:02
Nijerya Senatosu “Nijer’e askeri müdahaleye” izin vermedi

Nijerya'nın Senato meclisi, Nijerya Devlet Başkanı Bola Ahmed Tinubu'nun Nijer'e asker gönderme talebini onaylamadı. Senato Başkanı Godswill Akpabio, yaptığı açıklamada, Tinubu'nun Nijer'e askeri müdahale talebini değerlendirdiklerini ancak bu adımın doğru olmadığı sonucuna vardıklarını belirtti.

Akpabio, Nijer'deki siyasi sorunların askeri müdahale ile değil, siyasi yollarla çözülmesi gerektiğini vurguladı. Bu nedenle Senato'nun askeri güç gönderme talebini reddettiğini ifade etti.

Aynı zamanda Batı Afrika Devletleri Ekonomik Topluluğu (ECOWAS) Başkanı olan Tinubu'nun Nijer ve Nijerya arasındaki "samimi ilişkiyi" koruyacak kalıcı çözümler bulması gerektiğini söyleyen Akpabio, siyasi çıkmazların diyalog yoluyla çözülmesi gerektiğini vurguladı.

Nijerya Devlet Başkanı Tinubu, dün Senato'ya bir mektup yazarak Nijer'e askeri müdahale için destek istemişti. Ancak Senato'nun bu talebi kabul etmemesiyle bu adım gerçekleşmedi.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2093150/nijerya-senatosu-nijere-askeri-mudahaleye-izin-vermedi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.