Lübnan "Barbie" filmini yasakladı

Lübnan, dini ve sosyal değerlere aykırı olduğu gerekçesi ile "Barbie" filmini yasakladı.
Mevlüt Peker
|
09 Ağustos 2023, Çarşamba - 18:14
Lübnan "Barbie" filmini yasakladı

Lübnan Kültür Bakanı Muhammed Murtaza, Amerikan yapımı “Barbie” sinema filminin "dini ve ahlaki" değerlere net bir biçimde aykırı düştüğü ve eşcinselliği ileri düzeyde öne çıkardığı gerekçesiyle beyaz perdede yayınlanamayacağını bildirdi.

Lübnan Kültür Bakanı Muhammed Murtaza, ülkede önümüzdeki hafta gösterime girmesi planlanan "Barbie" isimli sinema filmi hakkında kamuoyunu bilgilendirme amacıyla yazılı açıklama yaptı.

Lübnan resmi ajansı NNA tarafından servis edilen açıklamada Lübnan Kültür Bakanı Muhammed Murtaza, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yapımı “Barbie” isimli sinema filminin Lübnan'daki ahlaki ve dini değerlerle net biçimde örtüşmediği, eşcinselliği ileri düzeyde öne çıkardığı, evlilik ve aile değerlerinin altını oyacağı vurgusunda bulundu.

“Barbie” sinema filminin bilhassa gençler ve çocuklar üzerinde olumsuz etkilere neden olabileceğinin değerlendirildiğini bildiren Lübnan Kültür Bakanı Muhammed Murtaza, “Barbie” filminin vizyona girmemesi için Lübnan İçişleri Bakanlığına söz konusu kararın iletildiğini açıkladı.

http://www.ankaramasasi.com/haber/2093741/lubnan-barbie-filmini-yasakladi
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.