İYİ Parti'den Diyanet'e Halil Konakçı telefonu

İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, son dönemde açıklamalarıyla dikkat çeken Halil Konakçı'yla ilgili Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç görüşme gerçekleştirdiği duyurdu. Zorlu, Konakçı hakkında Diyanet'in inceleme başlattığını bilgisi verildiğini paylaştı.
Ankara Masası
|
14 Ağustos 2023, Pazartesi - 13:13
İYİ Parti'den Diyanet'e Halil Konakçı telefonu

Diyanet İşleri Başkanlığı'nda görevli Halil Konakçı'nın "Hatay, Türkiye topraklarına katıldığında ilk yapılan iş ezanın yasaklanması oldu. Yani Fransız'ın yapmadığı zulmü bu topraklarda yaptılar", 'Hatay Arap toprağıdır' dediği iddiaları tartışmalara neden oldu.

Konakçı'ya Gazeteci Fatih Altaylı, Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ başta olmak üzere birçok kesimden tepki geldi.

Tartışmalarla ilgili İYİ Parti Medya İlişkileri Başkanı ve Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Diyanet İşleri Başkanlığı'yla bir görüşme gerçekleştirdiğini duyurdu.

Zorlu, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Kadir Dinç'in kendisine Konakçı hakkında inceleme başlatıldığı bilgisini paylaştığını aktardı.

Zorlu paylaşımında şu bilgileri paylaştı:

"Bildiğiniz gibi bir süredir Diyanet İşleri Başkanlığı’nda görevli Halil Konakçı isimli şahsın Türk Milletini rencide eden provakatif açıklamaları gündemimizi meşgul etmektedir.

Bu hadsiz açıklamalar sebebiyle sabah saatlerinde Sayın Genel Başkanımız adına DİB Ali Erbaş’ı aradım, kendisi yurtdışında olduğu için Başkan Yardımcısı Kadir Dinç ile görüşme gerçekleştirdik.

Söz konusu şahısla ilgili “neden bir işlem yapılmadığını” sorduk ve Genel Başkanımızın hassasiyetini açıkça kendilerine ilettik.

Ardından bu provakatör şahısla ilgili gerekli incelemelerin başlatıldığını tarafımıza bildirdiler.

Bu işin takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunarız."

http://www.ankaramasasi.com/haber/2094421/iyi-partiden-diyanete-halil-konakci-telefonu
İlginizi Çekebilir

Yorumlar (0)

Yorumunuz İletilmiştir.